2015 – 2019

2015
2015

50 χρόνια Χρήστος Νικολόπουλος

Τον Φεβρουάριο, συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα στις δυο συναυλίες που πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τα 50 χρόνια του Χρήστου Νικολόπουλου στο τραγούδι. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα συμμετέχουν η Χάρις Αλεξίου, η Ελένη Βιτάλη, η Γιώτα Νέγκα, ο Γιάννης Κότσιρας (9 & 10.2.2015).

2015

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας

Τον Μάρτιο, προσκαλείται για μια συναυλία στο Sava Center του Βελιγραδίου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας (10.3.2015).

2015

Υπέρ του σωματείου “Αμυμώνη” στη Θεσσαλονίκη

Τον ίδιο μήνα συμμετοχή στη συναυλία που πραγματοποιείται στο Παλαί ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης, υπέρ του σωματείου “Αμυμώνη”.

2015

“Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι” στο Μέγαρο

Στις 22 Μαρτίου, συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα στη συναυλία του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου με τον τίτλο “Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι”, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Απαγγέλει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Συμμετέχουν επίσης η Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ και η Χορωδία της ΔΕΗ.

2015

“Το ποίημα που έγινε τραγούδι”

Ο μήνας κλείνει με μία συμμετοχή στη συναυλία με τον τίτλο “Το ποίημα που έγινε τραγούδι”, που πραγματοποιείται στη μουσική σκηνή “Βοτανικός” στην Αθήνα (26.3.2015).

2015

Στην “Οδό Ονείρων”

Τον Μάιο, βρίσκεται στη μουσική σκηνή “Οδό Ονείρων” στη Χαλκίδα, με τη συνοδεία της Ασπασίας Στρατηγού.

2015

Στο Ισραήλ με Βιτάλη και Γλυκερία

Τον Ιούνιο, συναυλίες με την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

2015

Σε Ζυρίχη και Κολωνία

Συναυλίες στη Ζυρίχη και στην Κολωνία μαζί με την Ασπασία Στρατηγού και την Αθηνά Λαμπίρη.

2015

Στο Μόναχο

Συμμετοχή στη συναυλία-αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στο Μόναχο.

2015

Για τον Κώστα Γαβρά

Τον Ιούνιο επίσης, συμμετοχή στην συναυλία προς τιμήν του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στο Άλσος Περιστερίου (28.6.2015).

2015

Σε Ελλάδα και Κύπρο

Καλοκαίρι του 2015, συναυλίες στην Ελλάδα και στην Κύπρο μαζί με την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία.

2015

“Κράτησα τη ζωή μου”

Εντός του 2015 κυκλοφορούν σημαντικές εκδόσεις cd. “Κράτησα τη ζωή μου”, η ζωντανή ηχογράφηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μελοποιημένης ποίησης από τον Μίκη Θεοδωράκη.

2015

90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης στο Ηρώδειο

Στις 14 Ιουλίου, πραγματοποιείται μια συναυλία στο Ηρώδειο με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη. Η παρουσίαση του έργου “Άξιον εστί” σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη. Συμμετέχουν επίσης - εκτός του Γιώργου Νταλάρα - και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών,υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, ο Δημήτρης Πλατανιάς στο ρόλο του ψάλτη και ο Άκης Σακελλαρίου ως αφηγητής. Η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, η Χορωδία του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, η Χορωδία της ΕΡΤ και η Χορωδία “Μελωδοί” αποτελούν τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Ο Μίκης Θεοδωράκης τιμά τους συντελεστές με την παρουσία του.

2015

Στη Σωζόπολη

Τον Αύγουστο, συναυλία στο ανοικτό γήπεδο της Σωζόπολης στη Βουλγαρία (5.8.2015).

2015

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Τον ίδιο μήνα συμμετοχή στη συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

2015

Στην Κωνσταντινούπολη στο ”Clarnet Festival”

Τον Σεπτέμβριο, συναυλία στην Κωνσταντινούπολη -στο Φεστιβάλ Κλαρινέτου- με τη συμμετοχή της Ασπασίας Στρατηγού.

2015

Στην Ευρώπη με τα τραγούδια του Μίκη

Μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη -τον Οκτώβριο- ταξιδεύουν σε τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις με το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη (Ζυρίχη, Μόναχο, Στουτγκάρδη, Ρότερνταμ).

2015

Με έργα Μαρκόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής

Τέλος Οκτωβρίου, συμμετέχει στη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

2015

Μεγάλη περιοδεία σε ΗΠΑ και Καναδά

Τον Νοέμβριο, ξεκινά μια μεγάλη περιοδεία στις ΗΠΑ και στον Καναδά μαζί με την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία.

2015

Στο “Passport”

Η χρονιά κλείνει με μια συναυλία στη μουσική σκηνή “Passport”,όπου παρουσιάζεται ένα αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή.

2015

Σε δίσκο η “Αμίλητη Ιστορία”

“Αμίλητη Ιστορία”, καταγράφεται δισκογραφικά η μελοποιημένη ποίηση της Ελένης Αρβελέρ από τον Νίκο Πλάτανο ή διαβάζουμε την ιστορία αλλιώς...

2015

“ΤΑ ΑΣΤΕΓΑ”

“ΤΑ ΑΣΤΕΓΑ”, είναι ένας νέος κύκλος τραγουδιών σε μουσική του Νίκου Πλατύραχου, που συνδυάζει το ρυθμό και τις αρμονίες του ragtime με τον ήχο του ρεμπέτικου. Συμμετέχουν επίσης, ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Ασπασία Στρατηγού.

2015

Συμμετοχές

Ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει και στις ακόλουθες εκδόσεις: “Εντεύθεν” το cd όπου ο Γιάννης Μαρκόπουλος καταθέτει μετά από καιρό τη μουσική του πρόταση και ο Νταλάρας συμμετέχει τραγουδώντας “Ό,τι αλλάζει να τ' αντέξεις”. “Δεν σου ανήκω” και μαζί με τον Κώστα Μακεδόνα λένε “Ως εδώ”. “Στην άκρη του Αιγαίου-Καστελλόριζο”, μια ακόμη συνεργασία με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη σε στίχους της Ελένης Φωτάκη. Το “Εσπεράντο” του Δημήτρη Μυστακίδη με μεταπολεμικά -κυρίως- λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια διασκευασμένα για λαϊκή κιθάρα. Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά “Την πόρτα μη μου κλείνεις”. “Guitar Art Festival Belgrade”, από το Βελιγράδι η συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα με το τραγούδι “Περιγιάλι” και τη σύμπραξη με τον κιθαρίστα Κώστα Κοτσιώλη. “Κύπρος Θαλασσοφίλητη - Από τον Επιτάφιο στην Ανάσταση”, μια έκδοση του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας που καταγράφει την ηχογράφηση σειράς τραγουδιών που σχετίζονται με τα πάθη της Κύπρου.

2016
2016

Στο Παλλάς με τη Μαρία Φαραντούρη

Τον Ιανουάριο, δυο συναυλίες στο θέατρο Παλλάς με τη Μαρία Φαραντούρη και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

2016

Στο “Passport Κεραμεικός”

Τον ίδιο μήνα η μουσική συνάντηση με τον Μίλτο Πασχαλίδη και την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου στη μουσική σκηνή “Passport Κεραμεικός”.

2016

Για τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη

Το Φεβρουάριο, συμμετοχή στη συναυλία αλληλεγγύης για τους κατοίκους στη Μυτιλήνη με αφορμή τη συμπαράστασή τους στους πρόσφυγες που κατέφυγαν στο νησί.

2016

Στην Τουρκία

Τον Μάρτιο, ταξιδεύει για δυο συναυλίες στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα.

2016

Στη συναυλία του Παναγιώτη Μάργαρη

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συμμετοχή στη συναυλία του Παναγιώτη Μάργαρη. Τίτλος της συναυλίας “Με τη μαγεία της κιθάρας”.

2016

“Πατρίδες που έγιναν φωτιά”

Στις 28 Μαρτίου, συμμετοχή στη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον τίτλο “Πατρίδες που έγιναν φωτιά”.

2016

Στην Κύπρο για το έργο ”9η Ιουλίου”

Αμέσως μετά, στην Κύπρο με το έργο του Μιχάλη Χριστοδουλίδη “9η Ιουλίου” σε ποίηση Βασίλη Μιχαηλίδη. Συμμετέχουν και ο Κύρος Πατσαλίδης, ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου και το φωνητικό σύνολο “Διάσταση”.

2016

“Άσε με πάλι να σου πω” στην Ακτή Πειραιώς

Τον Απρίλιο, ο Γιώργος Νταλάρας πραγματοποιεί αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμζή με τίτλο “Άσε με πάλι να σου πω” στη μουσική σκηνή “Ακτή Πειραιώς”. Τη σκηνή μαζί του μοιράζονται η Βασιλική Καρακώστα, η Ασπασία Στρατηγού και ο Θοδωρής Κοτονιάς. Το ίδιο αφιέρωμα θα “ταξιδέψει” το καλοκαίρι σε πόλεις της Ελλάδας.

2016

“Θαλασσινά παλάτια”

Κυκλοφορεί το cd “Θαλασσινά παλάτια” σε μουσική και στίχους του συνθέτη Βαγγέλη Κορακάκη.

2016

“Συναντήσεις με μουσικούς”

Στις 19 Μαίου, στον Ιανό,στη σειρά συνεντεύξεων που επιμελείται η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη με τον τίτλο “Συναντήσεις με μουσικούς”, ο Γιώργος Νταλάρας αφηγείται τη ζωή του κι ερμηνεύει τραγούδια με τη συνοδεία στο πιάνο του Νίκου Πλατύραχου.

2016

”ΤΑ ΑΣΤΕΓΑ” στο θέατρο Καρέζη

Τον Μάιο, παρουσιάζονται σε δύο παραστάσεις τα τραγούδια του συνθέτη Νίκου Πλατύραχου από το δίσκο “ΤΑ ΑΣΤΕΓΑ”, στο Θέατρο Καρέζη. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, ο Τάσος Νούσιας, η Ασπασία Στρατηγού και ο Σταμάτης Κραουνάκης.

2016

Για τον Κώστα Βίρβο στο Βεάκειο

Λίγες μέρες αργότερα, συμμετοχή στη συναυλία-αφιέρωμα στο στιχουργό Κώστα Βίρβο,στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.

2016

Στο Λονδίνο

Τον Ιούνιο, ο Γιώργος Νταλάρας πραγματοποίεί δυο συναυλίες στο Λονδίνο. Συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού.

2016

Ξαρχάκος στο Καλλιμάρμαρο

Συμμετέχει στη μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου που πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

2016

Στο Ηρώδειο για τον Νότη Μαυρουδή

Συμμετοχή στη συναυλία του συνθέτη Νότη Μαυρουδή στο Ηρώδειο.

2016

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο στην Κύπρο

Τον Ιούλιο, αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο στην Κύπρο. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα βρίσκονται στη σκηνή η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Δώρος Δημοσθένους, η Υακίνθη Λάγιου και το φωνητικό σύνολο Διάσταση.

2016

Στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου

Τον ίδιο μήνα, συναυλία μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη στη Ρόδο.

2016

Καλοκαιρινές συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο

Τον Αύγουστο, συναυλίες με τον Μίλτο Πασχαλίδη στην Κόρινθο και με την Ασπασία Στρατηγού στον Αγρό Λεμεσού. Τον ίδιο μήνα, συναυλίες αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή σε πόλεις της Ελλάδας. Συμμετέχουν ο Ζαχαρίας Καρούνης, η Ασπασία Στρατηγού και η Μαρία Κουγιουμτζή.

2016

Στη Σύρο με το αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι

Τον Σεπτέμβριο επίσης, συναυλία στη Σύρο με το αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι. Συμμετέχουν η Ασπασία Στρατηγού και η Αθηνά Λαμπίρη.

2016

Στην Τεχνόπολη για τον Μάνο Ελευθερίου

Συμμετοχή στη συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

2016

Με τη Μαρία Φαραντούρη και τη Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών

Στις 30 Σεπτεμβρίου, συναντιούνται για μια συναυλία με τη Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο και με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

2016

Στην Κύπρο

Συναυλίες στην Κύπρο με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

2016

Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή

Συναυλίες αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στα Συμμαχικά Νεάπολης και στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, ο Ζαχαρίας Καρούνης, η Ασπασία Στρατηγού και η Μαρία Κουγιουμτζή.

2016

Στην “Ακτή Πειραιώς”

Τον Νοέμβριο, ξεκινούν οι παραστάσεις του Γιώργου Νταλάρα στη μουσική σκηνή “Ακτή Πειραιώς” μαζί με τον Γιάννη Κότσιρα, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Γιάννη Ζουγανέλη και την Idra Kayne.

2016

“ΤΑ ΑΣΤΕΓΑ” του Νίκου Πλατύραχου στο Παλλάς

Στο τέλος της χρονιάς, παρουσιάζεται ο κύκλος τραγουδιών “ΤΑ ΑΣΤΕΓΑ” του συνθέτη Νίκου Πλατύραχου στο θέατρο Παλλάς. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα συμμετέχουν και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη, η Ασπασία Στρατηγού και ο Τάσος Νούσιας.

2016

Αφιέρωμα στον Γιάννη Θεοδωράκη

Συμμετέχει στο αφιέρωμα που διοργανώνεται για τον ποιητή Γιάννη Θεοδωράκη, στη Νέα Σμύρνη.

2016

Συμμετοχές

Ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει και στις ακόλουθες εκδόσεις: “Ευθέως” του Πασχάλη Τόνιου, “Αστρικός χάρτης” του Κώστα Τριανταφυλλίδη, “Το ποίημα που έγινε τραγούδι” η ηχογράφηση της συναυλίας που δόθηκε στο Βοτανικό.

2017
2017

“Πες το για μένα”

Κυκλοφορεί ο δίσκος με τον τίτλο “Πες το για μένα” σε μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη.

2017

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο στο Μέγαρο Μουσικής

Τον Φεβρουάριο, πραγματοποιείται το αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο στo Mέγαρο Mουσικής Aθηνών. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα συμμετέχουν και η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Δώρος Δημοσθένους, η Υακίνθη Λάγιου και το φωνητικό σύνολο Διάσταση.

2017

Τα “Θαλασσινά Παλάτια” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τον Μάρτιο, δίδονται τέσσερις συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τον τίτλο “Θαλασσινά Παλάτια”. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, ο συνθέτης Βαγγέλης Κορακάκης, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Ασπασία Στρατηγού και ο Βασίλης Κορακάκης.

2017

“Ξένε τι ζητάς εδώ”

Τον ίδιο μήνα, συμμετοχή στη συναυλία “Ξένε τι ζητάς εδώ” στη μουσική σκηνή Ιερά Οδός. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα τραγουδούν και η Γλυκερία, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ασπασία Στρατηγού.

2017

Eυρωπαϊκή περιοδεία “Classics”

Tον Απρίλιο και τον Μάιο, μια ακόμη ευρωπαϊκή περιοδεία με τον τίτλο “Classics”. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα εμφανίζεται και η Ασπασία Στρατηγού.

2017

Σε CD το έργο “9η Ιουλίου”

Κυκλοφορεί το cd “9η Ιουλίου” σε μουσική Μιχάλη Χριστοδουλίδη και ποίηση Βασίλη Μιχαηλίδη.

2017

Πρωτομαγιά στη Νέα Σμύρνη

Την Πρωτομαγιά του 2017 στην Πλατεία Νέας Σμύρνης, συναυλία μαζί με την Εστουδιαντίνα, τον Μπάμπη Τσέρτο και την Ασπασία Στρατηγού.

2017

20 χρόνια Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας

Τον Ιούνιο, συμμετοχή σε μια συναυλία στο Ηρώδειο για τα 20 χρόνια της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου. “Μη μου γράφεις γράμματα” ο τίτλος της συναυλίας και συμμετέχουν επίσης ο Λεωνίδας Μπαλάφας, η Ασπασία Στρατηγού, ο Θοδωρής Κοτονιάς, οι Encardia, η Μαρίνα Σάττι και το πολυφωνικό σύνολο Fones.

2017

20 χρόνια Δημήτρης Μπάσης

Συμμετοχή στη συναυλία για τα 20 χρόνια του Δημήτρη Μπάση στο τραγούδι.

2017

Στο Ισραήλ με τον Yehoram Gaon

Τον ίδιο μήνα επίσης, δίδονται τρεις συναυλίες στο Ισραήλ μαζί με τον Yoram Gaon.

2017

Συναυλία και βράβευση στο Περιστέρι

Στις 26 Ιουνίου, ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα. Τη συναυλία συνοδεύει η βράβευσή του Γιώργου Νταλάρα από το Δήμαρχο Περιστερίου. Παρίστανται ο Κώστας Γαβράς, ο Μάνος Ελευθερίου, η Χαρούλα Αλεξίου κι άλλοι πολλοί φίλοι του.

2017

Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή

Στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή. Συμμετέχουν επίσης η Λιζέτα Καλημέρη, ο Ανδρέας Καρακότας και η Μαρία Κουγιουμτζή.

2017

Αφιέρωμα στον Μάνο Λοίζο σε Ελλάδα και Κύπρο

Τον Ιούλιο, συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοίζο μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Λευκωσία. Αργότερα θα επαναληφθεί και στο Θέατρο Πέτρας

2017

Η “9η Ιουλίου” του Βασίλη Μιχαηλίδη στη Λεμεσό

Πραγματοποιείται στην Λεμεσό η συναυλία με το έργο “9η Ιουλίου”. Μελοποιημένη ποίηση του Βασίλη Μιχαηλίδη από τον συνθέτη Μιχάλη Χριστοδουλίδη. Η ίδια συναυλία θα επαναληφθεί αργότερα και στο Ηρώδειο.

2017

Με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Τον Σεπτέμβριο, μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα πραγματοποιούν τέσσερις συναυλίες σε Αθήνα, Κύπρο και Θεσσαλονίκη.

2017

Με την Κρατική Ορχήστρα Σμύρνης στη Σμύρνη

Τον Οκτώβριο, πραγματοποίείται μια ιδιαίτερη και συγκινητική συναυλία στη Σμύρνη με την Κρατική Ορχήστρα της Σμύρνης, υπό τη διεύθυνση του Hakan Sensoy.

2017

“Η θάλασσα που μας ενώνει”

Τον τελευταίο μήνα της χρονιάς, δίνει δυο συναυλίες στο Μαρκίδειο θέατρο στην Πάφο με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου και καλεσμένο τον Eddy Napoli.Οι συναυλίες έχουν τον τίτλο “Η θάλασσα που μας ενώνει”.

2017

“Στην ομίχλη των καιρών” & “Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας”

Η “Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας” είναι μια ακόμη κυκλοφορία του 2017. Η μουσική ανήκει στον Γιώργο Σαμπάνη,οι στίχοι στην Ελεάνα Βραχάλη και το τραγούδι “Κλειδαριές” που μοιράζεται με τον Μπάμπη Στόκα ξεχωρίζει αμέσως.

2018
2018

Με την Εστουδιαντίνα & τον Eddy Napoli

Η χρονιά ξεκινά με δυο συναυλίες στην Ιερά Οδό με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου και τον Edddy Napoli. Συμμετέχουν η Ρία Ελληνίδου, ο Θοδωρής Κοτονιάς και ο Τάσος Νούσιας.

2018

“Έρωτας ή τίποτα”

Κυκλοφορεί το cd “Έρωτας ή τίποτα” σε μουσική του Γιώργου Καζαντζή. Είναι η πρώτη δισκογραφική συνεργασία του Γιώργου Νταλάρα με τον συνθέτη. Συμμετέχει η Φωτεινή Βελεσιώτου.

2018

Στο Ισραήλ με τον Yehoram Gaon

Τον Φεβρουάριο και Νοέμβριο, επαναλαμβάνονται οι συναυλίες με τον Yoram Gaon στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

2018

Στη Μόσχα και στην Οδησσό

Τον Μάρτιο, ο Γιώργος Νταλάρας ταξιδεύει στη Μόσχα (Αίθουσα Συναυλιών του Πατριαρχικού Ναού του Σωτήρος) και στην Οδυσσό (στο ιστορικό κτίριο της Κρατικής Φιλαρμονικής) για δυο συναυλίες (13 και 26 Μαρτίου αντίστοιχα). Στη συναυλία της Μόσχας τραγουδά και η Ασπασία Στρατηγού, ενώ στην Οδησσό τραγουδά και η Ρία Ελληνίδου.

2018

Συναυλίες στην Αθήνα

Τον Απρίλιο, συναυλίες με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στη Νέα Σμύρνη (29 και 30 Απριλίου αντίστοιχα).

2018

Στο Παρίσι για τον Ζωρζ Μουστακί

Συναυλία για τον Ζωρζ Μουστακί στο Παρίσι.

2018

Στη Ζυρίχη τα ”Classics”

Συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στη Ζυρίχη με τον τίτλο “Classics” μαζί με την Ασπασία Στρατηγού.

2018

Στο Ντύσελντορφ με τη Βίκυ Λέανδρος

Τον Μάιο, ο Γιώργος Νταλάρας συναντιέται με τη Βίκυ Λέανδρος για μια συναυλία στο Ντύσελντορφ (12.5.2018).

2018

“Όσοι περπάτησαν μαζί μου” στο Θέατρο Βράχων

Στο Θέατρο Βράχων πραγματοποιούνται οι δυο συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου (7 & 8.6.2018) με τον τίτλο “Όσοι περπάτησαν μαζί μου”. Συμμετέχουν ο Γιώργος Νταλάρας, η Χαρούλα Αλεξίου, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Κώστας Θωμαίδης, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Γιώργος Μεράντζας.

2018

“Ακρογιαλιές δειλινά” στην Πάφο

Στο Αρχαίο Ωδείο της Πάφου στην Κύπρο, συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα στις συναυλίες με τον τίτλο “Ακρογιαλιές δειλινά”. Δυο συναυλίες αφιερωμένες στον Βασίλη Τσιτσάνη που διοργανώνονται από το Μουσικό Σχολείο Πάφου.

2018

“Τι χρώματα τι μουσικές” στο Ηρώδειο

Τον Ιούνιο, έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας στο Ηρώδειο για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο με τον τίτλο “Τι χρώματα τι μουσικές”. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα συμμετέχουν ο Μανώλης Μητσιάς, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Κώστας Μακεδόνας, η Βιολέτα Ίκαρη και ο Χρήστος Μάστορας.

2018

“Παίξε Τσιτσάνη μου” στο Καλλιμάρμαρο

Τον Ιούλιο, έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της μεγάλης συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο με τον τίτλο “Παίξε Τσιτσάνη μου”. Ένα αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, όπου ο Γιώργος Νταλάρας καλεί να τραγουδήσουν μαζί του παλιότεροι και νεότεροι συνάδελφοί του τραγουδιστές (4.7.2018).

2018

Στο Πάρκο Νιάρχος ”Εν χορδαίς και Οργάνοις”

Στις 15 Ιουλίου στο Πάρκο Νιάρχος -μαζί με την Ηρώ Σαία- ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει στη συναυλία της ομάδας μουσικών από τη Σύρο “Εν χορδαίς και οργάνοις”. Η επιμέλεια είναι του Σταύρου Ξαρχάκου.

2018

Συναυλίες στην Ελλάδα

Το καλοκαίρι, μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τη Μιρέλα Πάχου ταξιδεύουν στην Ελλάδα για 7 συναυλίες. Το ίδιο καλοκαίρι συνεργάζεται με την Εστουδιαντίνα, τη Βιολέτα Ίκαρη και τον Θοδωρή Κοτονιά σε συναυλίες στην Ελλάδα.

2018

Στις Πρέσπες & στο Ηρώδειο

Συναυλία στις Πρέσπες με το αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο και στο Ηρώδειο σε ένα αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου. Τα έσοδα της συναυλίας στο Ηρώδειο διατέθηκαν υπέρ των πυρόπληκτων κατοίκων της Αττικής.

2018

Θεσσαλονίκη & Αθήνα

Τον Σεπτέμβριο, συναυλίες-αφιερώματα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στη Θεσσαλονίκη και στον Γιάννη Ρίτσο στην Αθήνα. Έχει προηγηθεί η συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα στη συναυλία του Γιώργου Καζαντζή στο Παλατάκι στην Καλαμαριά.

2018

Ο Νοητός Λύκος του Μάνου Ελευθερίου στο Μέγαρο Μουσικής

Τον Οκτώβριο, ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει στο μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Παρουσιάζεται σε πρώτη θεατροποιημένη εκτέλεση ο “Νοητός Λύκος” μελοποιημένος από τον Γιώργο Ανδρέου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, ο Χρήστος Θηβαίος, η Μάρθα Φριτζήλα, ο Γιάννος Περλέγκας και η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο β' μέρος. Δίδονται τρεις συναυλίες συνολικά(26,27 και 29 Οκτωβρίου).

2018

Το “Άξιον εστί” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τον Νοέμβριο, παρουσιάζεται το “Άξιον εστί” του Μίκη Θεοδωράκη και του Οδυσσέα Ελύτη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν επίσης η Συμφωνική Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

2018

”Γιώργος Νταλάρας … και το καλοκαίρι κρυώνω”

Τον Δεκέμβριο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός το βιβλίο του Θανάση Λάλα για τον Γιώργο Νταλάρα με τον τίτλο “Γιώργος Νταλάρας ... και το καλοκαίρι κρυώνω”. Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιείται στη Στοά του Βιβλίου (21.12.2018). Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις του βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, στην Κύπρο και στην Πάτρα (εντός του 2019).

2018

Για τους σκοπούς της Διεθνούς Αμνηστίας στο Μέγαρο

Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπέρ των σκοπών της Διεθνούς Αμνηστίας. Ο Γιώργος Νταλάρας μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Χρήστο Θηβαίο, τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τη Μάρθα Φριντζήλα, τη Γιώτα Νέγκα, τον Χρήστο Μάστορα, δίνουν το παρών....

2018

Συμμετοχές

Άλλες εκδόσεις με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα που κυκλοφορούν εντός του 2018: “Αρετή” σε μουσική του Παντελή Κυραμαργιού, “Μεταμόρφωση” σε μουσική του Γιώργου Τσιριγώτη, Νανουρίσματα για 4 εποχές” του Τάσου Ιωαννίδη, “Απολογισμός” του Χρήστου Αηδόνη σε ποίηση του Βάσου Λυσσαρίδη, “Παραμύθια της Ίμβρου” σε μουσική Δημήτρη Κάσσαρη και στίχους της Εύης Τσιτιρίδου, “Πρόβα και πάμε” και το “Χωρίσαμε ένα δειλινό” σε διασκευή με τη Νικόλ Σαραβάκου, “Μαύρη μπογιά στο μάρμαρο” του Νίκου Πλατύραχου, “Του κόσμου αυτό το κάτι” του Χρυσόστομου Καραντωνίου σε στίχους Νίκου Μωραίτη, “Στου χρόνου το σεντούκι” και τη συμμετοχή με το “Ένα παράξενο φύλλο” του Μάκη Ψαραδέλλη και “Δημήτρης Μπάσης 20 χρόνια Live” με την ηχογράφηση της συναυλίας από την Τεχνόπολη.

2019
2019

Στο Άλσος ”Η Λαϊκή Κιθάρα”

Τον Μάρτιο, ο Γιώργος Νταλάρας μοιράζεται τη σκηνή του Άλσους με τον Δημήτρη Μυστακίδη, μετά από πρόσκληση του Διονύση Σαββόπουλου σε μια παράσταση αφιερωμένη στην λαϊκή κιθάρα.

2019

Στο Θέατρο της Λυρικής Σκηνής του Ιδρύματος Νιάρχος

Αμέσως μετά, στο Θέατρο της Λυρικής Σκηνής του Ιδρύματος Νιάρχος μια συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου, όπου συμμετέχει και ο Γιώργος Νταλάρας ως ερμηνευτής.

2019

Στη Γερμανία και τη Δανία

Τον Μάιο, συναυλίες με τον τίτλο “Classics” στη Στουτγκάρδη και στο Έλσινορ της Δανίας. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα η Ασπασία Στρατηγού και η Βιολέτα 'Ικαρη.

2019

Με τη Βίκυ Λέανδρος ξανά

Στο Μόναχο και στο Ρότερνταμ συναυλίες με τη Βίκυ Λέανδρος.

2019

“Πόντος- Σταύρωση και Μνήμη”

Συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα στη συναυλία στο Ηρώδειο με τον τίτλο “Πόντος- Σταύρωση και Μνήμη”.

2019

“Unplugged” στην Κύπρο και στην Ελλάδα

Δίδονται δυο συναυλίες στην Κύπρο με τίτλο “Unplugged” μαζί με την Ασπασία Στρατηγού.

2019

Στο Ηρώδειο με τη Συμφωνική Ορχήστρα Σμύρνης

Τον Ιούνιο (19 & 20.6.2019) δυο συναυλίες στο Ηρώδειο με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης, υπό τη διεύθυνση του Hakan Sensoy. Συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού.

2019

Συναυλία στα Τίρανα

Τον Ιούνιο, επίσης, πραγματοποιεί μια συναυλία στα Τίρανα με τη συμμετοχή της Ασπασίας Στρατηγού.

2019

Ο Μίκης στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο

Τον ίδιο μήνα, συμμετοχή στη συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη που πραγματοποιείται στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

2019

Στη συναυλία του Δημήτρη Μυστακίδη

Τον Ιούλιο, συμμετέχει στη συναυλία του Δημήτρη Μυστακίδη στο Ηρώδειο.

2019

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

Τον Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ασπασία Στρατηγού παρουσιάζουν το Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου σε Φιλίππους, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο και Πάτρα. Οι συναυλίες συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου και κυρίως πολλούς νέους ακροατές που έδειξαν την αγάπη τους στα τραγούδια του ποιητή.

2019

“Τα Μουσικά Γενέθλια – Duets” στο Ηρώδειο

Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Νταλάρας γιορτάζει τα μουσικά του γενέθλια στο Ηρώδειο με μια συναυλία με τίτλο “Τα Μουσικά Γενέθλια-Duets”. Καλεσμένοι του πολλοί αγαπημένοι συναδέλφοί του: Μελίνα Ασλανίδου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Βιολέτα Ίκαρη, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Χρήστος Μάστορας, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Μαρίζα Ρίζου, Μαρίνα Σάττι και Fones, Μπάμπης Στόκας, Ασπασία Στρατηγού, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάριος Φραγκούλης, Μιχάλης Χατζηγιάννης. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν μήνες πριν τη συναυλία.

2019

Σε Λονδίνο & Σόφια

Τον Οκτώβριο, συναυλίες στο Λονδίνο και στη Σόφια. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, η Ασπασία Στρατηγού και η Βιολέτα Ίκαρη.

2019

Στη Γερμανία ”The songs of our life”

Τον Νοέμβριο, συναυλία με τον τίτλο “The songs of our life” στο Ντύσελντορφ μαζί με τον Μιχάλη και τον Αλέξανδρο Τζουγανάκη και την Ασπασία Στρατηγού.

2019

Σε Θεσσαλονίκη & Αθήνα

Τον ίδιο μήνα συναυλία με τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και συμμετοχή στη συναυλία του Γιώργου Καζαντζή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

2019

Συμμετοχές

Ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει στο cd “Πολιορκημένος χρόνος”, μια σημαντική ηχογράφηση με μελοποιημένη ποίηση του Τίτου Πατρίκιου από τον Ανδρέα Κατσιγιάννη. Επιπλέον, συμμετέχει στις ακόλουθες εκδόσεις: “Ό,τι αγαπάς υπάρχει” του Τάσου Γκρους. “Ευτυχία” το cd με τα τραγούδια της ταινίας για την στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. “Άλμπουμ”,ο δίσκος του νέου τραγουδιστή Χάρη Μακρή, όπου ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει ως συνθέτης.