“Θαλασσινά παλάτια”

2016

Κυκλοφορεί το cd “Θαλασσινά παλάτια” σε μουσική και στίχους του συνθέτη Βαγγέλη Κορακάκη. Για πρώτη φορά συναντιούνται στη δισκογραφία ερμηνευτής και συνθέτης σε ”χειροποίητα λαϊκά τραγούδια”. Συμμετέχει ως τραγουδιστής και ο Βασίλης Κορακάκης.

Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Βαγγέλης Κορακάκης, σε ένα δίσκο με 13 λαϊκά τραγούδια, χτίζουν πάνω σε γερά μουσικά θεμέλια, Θαλασσινά Παλάτια. Ήταν κάτι που είχε υποσχεθεί ο ερμηνευτής  στον συνθέτη εδώ και χρόνια και τώρα γίνεται πραγματικότητα. Ο Βαγγέλης Κορακάκης, αυθεντικός δημιουργός του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, γράφει βιωματικά τραγούδια, συνηθίζει στα τραγούδια του να «περιέχει» τους αγαπημένους του λαϊκούς ήρωες, του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού, να σκηνογραφεί την Καισαριανή των παιδικών του χρόνων. Φωτογραφίζει τη γειτονιά του και τις συμπεριφορές των ανθρώπων της. Φτιάχνει «χειροποίητα» τραγούδια δημιουργικής ειλικρίνειας. Ο δίσκος Θαλασσινά Παλάτια, χαρακτηρίστηκε ως δίσκος καρδιάς.

Στην παρουσίαση του δίσκου που έγινε στον Πειραιά ο Βαγγέλης Κορακάκης υπογράμμισε πως το λαϊκό τραγούδι είναι εδώ και θα προσπαθήσουμε-όσοι το αγαπάμε- να παραμείνει ζωντανό. Και  ο Γιώργος Νταλάρας συμπλήρωσε: «Ο Βαγγέλης κι εγώ πού τη βρίσκουμε τη χαρά; Στα τραγούδια μας, στις κιθάρες μας, στις συναντήσεις μας. Είδα για πρώτη φορά το φως στον Πειραιά, έναν από τους τόπους που γεννήθηκε το λαϊκό τραγούδι. Είμαι Κοκκινιώτης και καυχιέμαι. Το λαϊκό τραγούδι δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί γιατί υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που μαθαίνουν γι’ αυτό. Ανθρώπων έργα είναι τα ανάποδα, ανθρώπων έργα και τα καλά. Εμείς είμαστε εδώ για τα δεύτερα».

Δείτε τις λεπτομέρειες του δίσκου

 

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...