Για τους σκοπούς της Διεθνούς Αμνηστίας στο Μέγαρο

2018

Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπέρ των σκοπών της Διεθνούς Αμνηστίας. Ο Γιώργος Νταλάρας μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Χρήστο Θηβαίο, τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τη Μάρθα Φριντζήλα, τη Γιώτα Νέγκα, τον Χρήστο Μάστορα, δίνουν το παρών.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ημέρα που φέτος εορτάζονται τα 70 χρόνια από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Διεθνής Αμνηστία πραγματοποιεί συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον τίτλο ”Τραγουδάμε για τους ανθρώπους που δεν έχουν φωνή”.
Σκοπός της συναυλίας είναι να ενισχύσουμε τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας και να υπενθυμίσουμε στο κοινό ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι υπόθεση όλων μας, και καλούμαστε να αναλάβουμε μια πιο ενεργή δράση ως πολίτες της κοινωνίας.
Άνθρωποι δολοφονούνται, φυλακίζονται ή διώκονται για τις πεποιθήσεις τους, τις αξίες τους, τη θρησκεία τους, τη δράση τους, το σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Οι διακρίσεις εξακολουθούν να υφίστανται, ενώ ο φόβος του διαφορετικού ορίζει την καθημερινότητά μας, δίνοντας τροφή στο ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία.
Και ενώ στις ειδήσεις μαθαίνουμε για το τι συμβαίνει σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, πολλές παραβιάσεις δικαιωμάτων παραμένουν κρυφές. Υπάρχουν οι σκοτεινές γωνιές του κόσμου μας, εκεί που δε φτάνουν οι κάμερες και οι προβολείς. Εκεί που άνθρωποι βρίσκονται ανυπεράσπιστοι απέναντι σε αυταρχικές εξουσίες, χωρίς ασπίδα απέναντι στην αυθαιρεσία.
Είναι ανάγκη να αναδείξουμε τη σημασία της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να υπενθυμίσουμε ότι δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. Μια ματιά στις εξελίξεις γύρω μας είναι αρκετή για να αντιληφθούμε ότι απέχουμε πολύ από έναν κόσμο όπου ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων είναι αυτονόητος.

Όλα τα έσοδα της συναυλίας διατίθενται για την υλοποίηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος
του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...