Στο Ηρώδειο με τη Συμφωνική Ορχήστρα Σμύρνης

2019

Τον Ιούνιο (19 & 20.6.2019) δυο συναυλίες στο Ηρώδειο με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης, υπό τη διεύθυνση του Hakan Sensoy. Συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού. Στα πλαίσια της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης, ο Γιώργος Νταλάρας με την Συμφωνική Ορχήστρα Σμύρνης επαναλαμβάνει στην Αθήνα την μοναδική συναυλία που έδωσε στο Μέγαρο Πολιτισμού Ahmed Adnan Saygun, στη Σμύρνη. Oι ενορχηστρώσεις είναι του Κώστα Γανωσέλη, στενού συνεργάτη του Γιώργου Νταλάρα στις συναντήσεις του με τις μεγάλες ορχήστρες.

Οι συναυλίες περιλαμβάνουν επιλογή τραγουδιών Ελλήνων συνθετών και μπαλάντες της Μεσογείου, παραδοσιακά τραγούδια καθώς και ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα με τραγούδια από την Μικρά Ασία του Απόστολου Καλδάρα.

Δύο sold out συναυλίες που ξεσήκωσαν και συγκίνησαν το κοινό που τις παρακολούθησε. Δυο συναυλίες με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον Γιώργο Νταλάρα: «Σημαίνει πολλά να τραγουδάω τη Σμύρνη. Και μουσικά και συμβολικά και συναισθηματικά. Η μάνα μου ήταν από τη Σμύρνη και αυτή τη συναυλία και εκεί και εδώ, της τη χρωστούσα. Και επιπλέον αυτός είναι και ο συμβολισμός της μουσικής, που ενώνει τους δυο λαούς και ξεριζώνει το μίσος».

 

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...