Συναυλίες στην Αθήνα

2018

Τον Απρίλιο, συναυλίες με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στη Νέα Σμύρνη (29 και 30 Απριλίου αντίστοιχα).

-Τη συναυλία στο Σκοπευτήριο διηύθυνε ο ίδιος ο συνθέτης και τα τραγούδια του ερμήνευσαν εκτός του Γιώργου Νταλάρα και οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Λάκης Χαλκιάς, Δάφνη Ζουρνατζή, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης.

Συμμετείχε η ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία» και το πειραϊκό φωνητικό σύνολο «Libro Coro» σε διδασκαλία της Ανθής Γουρουντή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη, ώστε όταν προς το τέλος της συναυλίας, άρχισε να βρέχει, ο κόσμος όχι μόνο δεν έφυγε από τις θέσεις του αλλά τραγουδώντας ακόμα πιο δυνατά και χειροκροτώντας, συμμετείχε στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στη συναυλία παρουσιάστηκαν επιλογές από έργα του συνθέτη, όπως:  «Χρονικό», «Εργάτες», «Εντεύθεν»,«Ανεξάρτητα», «Ήλιος ο πρώτος», «Πέντε Στάσιμα», «Ιθαγένεια»,Θητεία», «Τα τραγούδια του νέου πατέρα», «Σεργιάνι στον κόσμο»  και «Παράθυρο στη Μεσόγειο».

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...