Το “Άξιον εστί” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

2018

Τον Νοέμβριο, παρουσιάζεται το “Άξιον εστί” του Μίκη Θεοδωράκη και του Οδυσσέα Ελύτη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν επίσης η Συμφωνική Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Δημόπουλου.

Η συναυλία εντάσσεται στις «Βραδιές Τέχνης στο ΑΠΘ», έναν θεσμό που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο, με στόχο να φέρει τα μέλη του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας, αλλά και το κοινό της πόλης, πιο κοντά στην τέχνη και τον πολιτισμό. Έναν θεσμό τον οποίο, μετά από πρόταση του ΑΠΘ, δέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά να στηρίξει ο Γιώργος Νταλάρας. Στο πρώτο μέρος ερμηνεύει το έργο «Άξιον Εστί», σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, με αφηγητή τον ηθοποιό και σκηνοθέτη  Γιάννη Αναστασάκη, και με τον βαρύτονο Απόστολο Σωτηρούδη, ενώ στο δεύτερο μέρος της συναυλίας ακούγονται λαϊκά τραγούδια και μπαλάντες σπουδαίων Ελλήνων συνθετών. Συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού.

Οι Χορωδίες του ΑΠΘ «Γιάννης Μάντακας», «Τρισεύγενη Καλοκύρη», καθώς και το Χορωδιακό Εργαστήρι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ. Διδασκαλία: Εριφύλη Δαμιανού. Η Χορωδία Δωματίου Κοζάνης. Διδασκαλία:  Έμη Τσιούρα.

 

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...