“Άσε με πάλι να σου πω” στην Ακτή Πειραιώς

2016

Τον Απρίλιο, ο Γιώργος Νταλάρας πραγματοποιεί αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμζή με τίτλο “Άσε με πάλι να σου πω” στη μουσική σκηνή “Ακτή Πειραιώς”. Τη σκηνή μαζί του μοιράζονται η Βασιλική Καρακώστα, η Ασπασία Στρατηγού και ο τραγουδοποιός Θοδωρής Κοτονιάς. Το ίδιο αφιέρωμα θα “ταξιδέψει” το καλοκαίρι σε πόλεις της Ελλάδας. Τα συνεχή sold out -όπου κι αν πήγε αυτό το πρόγραμμα-  αποδεικνύουν τη θερμή υποδοχή του κοινού στα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή.

«Μη μου θυμώνεις μάτια μου»«Κάπου νυχτώνει»«Ο ουρανός φεύγει βαρύς», «Ένας κόμπος η χαρά μου»«Μ’ έκοψαν με χώρισαν στα δυο»«Οι ελεύθεροι κι ωραίοι»«Ντύλαν Τόμας»«Όλα καλά»«Ήταν πέντε ήταν έξι»«Τώρα που θα φύγεις»«Του κάτω κόσμου τα πουλιά»«Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά»«Το πρώτο περιστέρι», «Κάποιος χτύπησε την πόρτα»«Στα χρόνια της υπομονής»«Το σακάκι μου κι αν στάζει»«Το πουκάμισο το θαλασσί», «Χάντρα στο κομπολόϊ σου», «Στα ψηλά τα παραθύρια»«Όταν ανθίζουν πασχαλιές»«Το κόκκινο φουστάνι»«Σ’ αγαπώ»«Θα ‘ταν 12 του Μάρτη».

Kαι δεν είναι μόνο αυτά, αλλά και δεκάδες άλλα τραγούδια που μας άφησε πολύτιμη παρακαταθήκη ο σπουδαίος συνθέτης, ο γλυκός και χαμηλόφωνος άνθρωπος Σταύρος  Κουγιουμτζής, σε στίχους δικούς του και άλλων σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Μάνος  Ελευθερίου, ο Λευτέρης  Παπαδόπουλος, η Σώτια  Τσώτου, ο Ντίνος  Χριστιανόπουλος, ο Γιώργος  Θέμελης, ο Κώστας  Κινδύνης, ο Άκος  Δασκαλόπουλος.

Ο Γιώργος  Νταλάρας έφηβος σχεδόν, άρχισε αυτήν την καθοριστική για την μουσική του διαδρομή συνοδοιπορία με τον μεγάλο συνθέτη με τραγούδια που σφράγισαν το Ελληνικό τραγούδι και μέχρι σήμερα διατηρούν την αλήθεια και την αμεσότητά τους, συγκινούν και γοητεύουν.  Όχι μόνο αυτούς που τα έζησαν, αλλά και την νέα γενιά που τα ανακαλύπτει. Η συναυλία αφιέρωμα που δόθηκε στο Passport Κεραμεικός τον περασμένο Δεκέμβρη και οργάνωσαν οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, ήταν η αφορμή για μια υπόσχεση που έδωσε τότε ο Γιώργος Νταλάρας να «ξαναπαίξει» τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή σύντομα.  Είναι εξάλλου κάτι που το επαναλαμβάνει συχνά με τιμή και χαρά, μια και πρόκειται για τον αγαπημένο συνθέτη της ζωής του, με τον οποίο συνέδεσε το ξεκίνημά του, τα πρώτα χρόνια της αθωότητας και στη συνέχεια για δεκαετίες ολόκληρες. Ήταν μια συνεργασία και μια σχέση βαθιάς αγάπης, εμπιστοσύνης και φιλίας που άφησε πίσω της τραγούδια διαμάντια.  Αυτά τα τραγούδια αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος.

Παρόντες και σε αυτό το μουσικό ταξίδι με κυρίαρχο ρόλο, έντεκα εξαιρετικοί μουσικοί: Γιώργος Κατσίκας, Θανάσης Σοφράς, Χρήστος Ζέρβας, Dasho Kurti, Απόστολος Βαγγελάκης, Κωνσταντίνος Γεδίκης, Γιώργος Μάτσικας, Γιώργος Παπαχριστούδης, Λευκή Κολοβού

Tην ενορχήστρωση των τραγουδιών επιμελείται ο Γιώργος Νταλάρας με τη συνεργασία του Γιώργου Παπαχριστούδη που είναι και ο διευθυντής της ορχήστρας.

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...