“Κράτησα τη ζωή μου”

2015

Εντός του 2015 κυκλοφορούν σημαντικές εκδόσεις cd.  “Κράτησα τη ζωή μου” τιτλοφορείται η ζωντανή ηχογράφηση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών της μελοποιημένης ποίησης από τον Μίκη Θεοδωράκη.

Τραγούδια που ξυπνούν τη μνήμη, τη σκέψη, την αγωνία, τα ερωτήματα, σε έναν λαό που ενώνεται μέσα από αυτά, νιώθει περηφάνια και βαθιά ανάγκη να τα τραγουδήσει με μια φωνή. Τραγούδια επίκαιρα. Πρόκειται για στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών που έγιναν προσιτοί σ’ ένα ευρύ κοινό – το οποίο για 50 και πλέον χρόνια σκέφτηκε, έδρασε και πάλεψε μέσα απ’ αυτούς – μέσα από τις εμπνευσμένες συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη. Μελοποιημένα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου, του Οδυσσέα Ελύτη, του Μανώλη Αναγνωστάκη, του Τάσου Λειβαδίτη, του Μιχάλη Κατσαρού, του Γιάννη Θεοδωράκη, αλλά και του ίδιου του συνθέτη. Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ερμηνεύουν τα σπουδαία αυτά τραγούδια.
Η επιλογή των τραγουδιών είναι του Γιώργου Νταλάρα, ο οποίος υπογράφει και τις ενορχηστρώσεις τους σε συνεργασία με το Γιώργο Παπαχριστούδη.

 

Δείτε τις λεπτομέρειες του δίσκου

 

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...