Σε Θεσσαλονίκη & Αθήνα

2019

Τον ίδιο μήνα συναυλία με τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και συμμετοχή στη συναυλία του Γιώργου Καζαντζή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στη Θεσσαλονίκη με τραγούδια που δεν «αγγίζουν» μόνον όσους τα γνώρισαν την εποχή που γεννήθηκαν, αλλά συνεχίζουν να μαγεύουν και τις επόμενες γενιές. Καλεσμένοι επί σκηνής σε αυτή τη μοναδική συναυλία δύο άξιοι τραγουδιστές της νέας γενιάς, ο Ανδρέας Καρακότας ο οποίος με προσήλωση και αγάπη έχει ερμηνεύσει τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή και η Ασπασία Στρατηγού που συμμετείχε και αυτή σχεδόν σε όλα τα αφιερώματα όλα αυτά τα χρόνια.
Ο Γιώργος Νταλάρας έφηβος σχεδόν, άρχισε αυτήν την καθοριστική για την μουσική του διαδρομή συνοδοιπορία με τον μεγάλο συνθέτη ερμηνεύοντας μελωδίες που σφράγισαν το ελληνικό τραγούδι και μέχρι σήμερα διατηρούν την αλήθεια και την αμεσότητά τους, συγκινούν και γοητεύουν.
Παρόντες και δέκα εξαιρετικοί μουσικοί: Νίκος Ζέρβας (πιάνο), Γιώργος Μάτσικας και Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Άρης Ζέρβας (τσέλο), Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν), Αποστόλης Βαγγελάκης (πνευστά), Δημήτρης Γκαβαρδίνας (τύμπανα). Την ενορχήστρωση των τραγουδιών επιμελείται ο Γιώργος Νταλάρας με τη συνεργασία του Νίκου Ζέρβα που είναι και ο διευθυντής της ορχήστρας.

Η συναυλία διοργανώνεται από το σωματείο ΜΑΖΙ υπέρ των σκοπών του.

 

Στην Αθήνα ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής παρουσιάζει μια συναυλία «εφ’ όλης της ύλης», με αγαπημένα τραγούδια και οργανικά κομμάτια από όλη τη δισκογραφική του πορεία.
Η Κική Δημουλά διαβάζει (βίντεο) τα ποιήματα «Πέρασα», «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», «Μαύρη γραβάτα», «Χαίρε ποτέ»
Οι αγαπημένοι τραγουδιστές Γιώργος Νταλάρας,  Μίλτος Πασχαλίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου, Λιζέτα Καλημέρη
ερμηνεύουν, με τη συνοδεία 12μελούς ορχήστρας, γνωστά τραγούδια του συνθέτη: «Ήτανε αέρας», «Μυστικό», «Χειμωνανθός», «Το πέταγμά σου», «Φωτιά κι αλμύρα», «Σαν καταιγίδα», «Κατάρτι κι ατμός», «Στα μισά του έρωτα βγαίνει ο δολοφόνος», «Μέλισσες» κ.ά. Ενδιάμεσα ακούγονται οι οργανικές συνθέσεις του συνθέτη.
Η συναυλία κλείνει με τραγούδια του συνθέτη, σε στίχους Μάνου Ελευθερίου από τη δισκογραφική τους συνεργασία, και με τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, φόρος τιμής στους δύο αυτούς μεγάλους δημιουργούς, με τους οποίους ο Γιώργος Καζαντζής υπήρξε συνεργάτης και φίλος.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Παναγιωτόπουλος και  Βασίλης Ραψανιώτης βιολί, Ελευθερία Τόγια βιόλα, Μιχάλης Πορφύρης βιολοντσέλο, Θοδωρής Κουέλης κοντραμπάσο, Κώστας Ματσίγκος κλασική κιθάρα/μαντολίνο, Κώστας Νικολόπουλος ακουστική κιθάρα, Θάνος Καζαντζής τύμπανα, Παναγιώτης Τσεβάς ακορντεόν, Παύλος Παφρανίδης μπουζούκι,  Γιώργος Καραμφίλης μπουζούκι/τζουράς,  Γιώργος Καζαντζής πιάνο

 

 

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...