2005 – 2009

2005
2005

Για τους πληγέντες της ΝΑ Ασίας

Τον Ιανουάριο, συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα στη μεγάλη συναυλία που διοργανώνει η ΕΡΤ στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, υπέρ των πληγέντων από το τσουνάμι της ΝΑ Ασίας.

2005

Με την Dulce Pontes στο Ηρώδειο

Τον Μάιο, ο Γιώργος Νταλάρας και η Dulce Pontes δίνουν δυο συναυλίες στο Ηρώδειο με τον τίτλο “Η θάλασσα κι εμείς”. Οι συναυλίες διοργανώνονται για τους σκοπούς του Συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο “Ελπίδα”, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Φεστιβάλ. Τους καλλιτέχνες συνοδεύει λαϊκή ορχήστρα και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.Συμμετέχει και η Χορωδία “Fons Musicalis”.

2005

Συναυλία στη μνήμη του Σταύρου Κουγιουμτζή

Συμμετοχή στη συναυλία που διοργανώνεται τον Ιούνιο στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη του Σταύρου Κουγιουμτζή

2005

Κορυφαίος του Χορού στην Επίδαυρο

Τον Ιούλιο επίσης, (1 & 2.7.2005) στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου γίνεται η πρεμιέρα των παραστάσεων “Οιδίπους Τύραννος” σε μετάφραση Κ.Χ.Μύρη και σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη. Ο Γιώργος Νταλάρας ως ο Κορυφαίος του Χορού ερμηνεύει τις μελωδίες του Goran Bregovic σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, εμπνευσμένους από τον μύθο του Οιδίποδα. Η παράσταση (ένα από τα κορυφαία γεγονότα του καλοκαιριού) ταξιδεύει σε 17 πόλεις της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

2005

Στα Χανιά και στην Κύπρο για τον Μίκη Θεοδωράκη

Τον Ιούλιο, συμμετοχή στη συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά, με αφορμή τα 80α γενέθλια του συνθέτη. Ομιλία του Γιώργου Νταλάρα στο συνέδριο που διοργανώνεται για τον Μίκη Θεοδωράκη.

2005

Με το Ρεμπέτικο στη Βιέννη

Τον Οκτώβριο, ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει μια συναυλία στη Βιέννη (Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο) στο περίφημο “Konzerthaus”, συνοδευόμενος από τη Μελίνα Ασλανίδου και τη Σοφία Παπάζογλου.

2005

Ερμηνευτής σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών

Επιπλέον ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει ως ερμηνευτής στις ακόλουθες εκδόσεις: “Ώρες μου χρωματιστές” του συνθέτη Γιώργου Σταυριανού, “Για το χατήρι μιας αγάπης” της Μαρίας Σπυροπούλου, “Στα τραγούδια που σου γράφω” (επανέκδοση με προσθήκη 3 τραγουδιών και δισκογραφική συνεργασία ξανά με τη Χαρούλα Αλεξίου) και στο maxi single “Όχι δεν είναι χίμαιρα”, όπου ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει ένα απόσπασμα από ποίημα του Άγγελου Σικελιανού σε μουσική του Κώστα Γανωτή και με στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από τις δραστηριότητες της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία.

2005

“Ρωμιοσύνη” και “Άξιον εστί” στο Μέγαρο

Το Νοέμβριο, πραγματοποιούνται δυο μεγάλες συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη “Ρωμιοσύνη” σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και “Άξιον εστί” σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη. Αφηγητής είναι ο Γιώργος Κιμούλης. Συμμετέχει η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, Λαϊκή Ορχήστρα, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, η Χορωδία της ΔΕΗ υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα, η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή και η Νεανική Χορωδία του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού. Τα έσοδα της συναυλίας δίδονται στο Σύλλογο Επανένταξης Εθισμένων “Επιστροφή”.

2005

“Μεσόγειος, 30ος- 40ος παράλληλος”

Κυκλοφορεί το cd με τη ζωντανή ηχογράφηση από το Ηρώδειο “Μεσόγειος, 30ος- 40ος παράλληλος”.

2006
2006

Έργα του Μίκη Θεοδωράκη στο Κολλέγιο Αθηνών

Συμμετέχει στις δυο συναυλίες στο Κολλέγιο Αθηνών με έργα του Μίκη Θεοδωράκη υπέρ των σκοπών του Ταμείου Υποτροφιών του Κολλεγίου (21 & 22 Μαρτίου).

2006

Σε ΗΠΑ και Καναδά

Τον Απρίλιο πραγματοποιεί περιοδεία στις ΗΠΑ και στον Καναδά μαζί με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τη Δέσποινα Ολυμπίου.

2006

“Έρημα χωριά”

Κυκλοφορεί το cd “Έρημα χωριά”, ο πρώτος δίσκος της συνεργασίας του με την δισκογραφική εταιρία “Universal” - είναι η πρώτη αλλαγή δισκογραφικής στέγης μετά από 38 χρόνια στη Minos. Ένας δίσκος με μελωδίες του Αλβανού ακκορντεονίστα και συνθέτη Ντάσσο Κούρτι, στηριγμένες σε μεγάλο βαθμό στα κοινά στοιχεία της παράδοσης των δύο λαών. Πέρα από το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον του δίσκου, είναι φανερός ο συμβολισμός της επιλογής, στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί, ενάντια στο ρατσισμό με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι οικονομικοί μετανάστες γειτονικών στην Ελλάδα χωρών.

2006

”Θα πιω απόψε το φεγγάρι” στο Μέγαρο

Τον Ιούνιο, πραγματοποιούνται οι συναυλίες αφιέρωμα στο στιχουργό - ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο με τον τίτλο “Θα πιω απόψε το φεγγάρι” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (συμμετέχουν και η Μαρινέλλα, η Γλυκερία,ο Κώστας Μακεδόνας, η Μελίνα Ασλανίδου και οι ΟΝΑΡ).

2006

Παραγωγός στη σειρά δίσκων “Άξιος Λόγος”

Εγκαινιάζεται η σειρά δίσκων “Άξιος Λόγος”, μια προσπάθεια να φωτίσει περισσότερο τους 'Ελληνες στιχουργούς. Το πρώτο cd που κυκλοφορεί είναι αφιερωμένο στον Λευτέρη Παπαδόπουλο κι έχει τίτλο “Σπάει το ρόδι”. Ο Γιώργος Νταλάρας μαζί με τον Μιχάλη Κουμπιό έχουν την παραγωγή του Άξιου Λόγου.

2006

Περιοδεία στην Ελλάδα

Το καλοκαίρι, συναυλίες στην Ελλάδα μαζί με τον Μιχάλη Τζουγανάκη, τη Μελίνα Ασλανίδου και τη Δέσποινα Ολυμπίου.

2006

Αφιέρωμα στον Ελύτη

Τον Αύγουστο, συμμετοχή στο αφιέρωμα στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη στις Πρέσπες.

2006

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συναυλία με τη Dulce Pontes, τον Στέφανο Κορκολή και τον Μιχάλη Τζουγανάκη υπέρ των σκοπών του Σωματείου “ΕΛΕΠΑΠ”.

2006

Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Στις 5 Οκτώβριου του 2006 γίνεται η ανακήρυξη του Γιώργου Νταλάρα σε Πρεσβευτή Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η τελετή πραγματοποιείται στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

2006

Στο αφιέρωμα της ΕΡΑ2 στον Λευτέρη Παπαδόπουλο

Τον Νοέμβριο (8.11.2006) συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα στο αφιέρωμα της ΕΡΑ2 στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, στον Ιανό της Αθήνας.

2006

Σε δίσκο οι ζωντανές ηχογραφήσεις των έργων “Ρωμιοσύνη – Άξιον εστί”

Μια ακόμη σημαντική κυκλοφορία είναι η ζωντανή ηχογράφηση των συναυλιών από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τα έργα “Ρωμιοσύνη - Άξιον εστί” του Μίκη Θεοδωράκη.

2006

Συμμετοχές

Ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει και στις ακόλουθες εκδόσεις: “Εστουδιαντίνα-Δάκρυ στο γυαλί” (σε παραγωγή δική του) και “Τα τραγούδια της Επανάστασης των γαρυφάλλων”.

2007
2007

“Misa Criolla” και “Navidad Nuestra” στο Μέγαρο

Τον Ιανουάριο του 2007, ο Γιώργος Νταλάρας πραγματοποιεί δυο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κι ερμηνεύει τα κλασσικά έργα του Ariel Ramirez “Misa Criolla” και “Navidad Nuestra”. Στις συναυλίες παίρνουν μέρος η Martha Moreleon και η Χορωδία της ΔΕΗ, υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα. Οι συναυλίες τελούν υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κι όλα τα έσοδα διατίθενται στα προγράμματα για τα παιδιά πρόσφυγες στην Αφρική.

2007

Στον Ιανό στα αφιερώματα για τους Έλληνες ποιητές

Τον ίδιο μήνα (31.1.2007) συμμετοχή στο αφιέρωμα της ΕΡΑ2 στον ποιητή Μάνο Ελευθερίου, στον Ιανό της Αθήνας.

2007

”Inspired by Rembetiko” στην Ευρώπη

Τον Απρίλιο, ξεκινά μια ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία με αφετηρία τη Βουδαπέστη. Τίτλος της περιοδείας “Inspired by Rembetiko”. Έντεκα ευρωπαϊκές πόλεις φιλοξενούν τον Γιώργο Νταλάρα, τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Μιχάλη Τζουγανάκη.

2007

Συναυλίες για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο

Το αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο μεταφέρεται το Μάιο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κι αργότερα και στην Λευκωσία.

2007

“Με το ‘να πόδι στ’ άστρα”

Κυκλοφορεί το cd “Με το 'να πόδι στ' άστρα”, με λαϊκά τραγούδια με σύγχρονη αντίληψη.

2007

“Όταν συμβεί στα πέριξ – Τραγούδια για… τσίλιες και μια νύχτες”

Τον Ιούλιο, δυο σημαντικές μουσικές παραστάσεις πραγματοποιούνται στο Ηρώδειο, σε επιμέλεια του Παναγιώτη Κουνάδη. Τίτλος των συναυλιών: “Όταν συμβεί στα πέριξ - Τραγούδια για... τσίλιες και μια νύχτες” και είναι ο βασικός ερμηνευτής. Σε ενορχηστρώσεις του Γιώργου Νταλάρα και του Ανδρέα Κατσιγιάννη, παρουσιάζεται μια μεγάλη σειρά τραγουδιών απ’ όλα τα είδη του ελληνικού τραγουδιού (ρεμπέτικα, ελαφρά, επιθεώρηση, σύγχρονα) με αναφορές σε ευφορικές ουσίες. Συμμετέχουν η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, ο Στέλιος Βαμβακάρης, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Ζαχαρίας Καρούνης, η Χαρά Κεφαλά, η Νίνα Λοτσάρη, ο Θέμης Σερμιέ, η Μάρθα Φριντζήλα και η Ασπασία Στρατηγού.

2007

Σε Ισραήλ και Κύπρο

Συναυλίες τον ίδιο μήνα στο Ισραήλ μαζί με την Γλυκερία, τη Μελίνα Ασλανίδου, τη Δέσποινα Ολυμπίου και τη Mira Anwar Awad αλλά και στην Κύπρο συναυλίες αφιερωμένες στον Μάνο Λοίζο με τη συμμετοχή του Γεράσιμου Ανδρεάτου και της Δέσποινας Ολυμπίου

2007

“Αχ χελιδόνι μου – Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά Μάνο Λοίζο”

ΑΧ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΜΟΥ

Μία άλλη σημαντική έκδοση είναι η συλλογή με όλα τα τραγούδια του Μάνου Λοίζου που ηχογράφησε ο Γιώργος Νταλάρας στα χρόνια 1968 - 1976 και τίτλο “Αχ χελιδόνι μου - Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά Μάνο Λοίζο”. Στην έκδοση περιλαμβάνονται και κάποιες ανέκδοτες ηχογραφήσεις που πραγματοποίησαν με τον συνθέτη εκείνα τα χρόνια, δοκιμάζοντας τις μελοποιήσεις πάνω στα ποιήματα του κορυφαίου Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

2007

Στην έδρα της Unesco

Τον ίδιο μήνα (19.10.2007) συναυλία στην έδρα της Unesco στο Παρίσι μαζί με τον Μιχάλη Τζουγανάκη και την Ασπασία Στρατηγού.

2007

40 χρόνια μουσικής διαδρομής στο ΠΑΛΛΑΣ και ”Όλα από την αρχή”

Το Νοέμβριο,η εκκίνηση για τις παραστάσεις στο ανακαινισμένο θέατρο “ΠΑΛΛΑΣ” με τον τίτλο “Όλα από την αρχή”, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή. Βάση της παράστασης οι κορυφαίες στιγμές της μουσικής διαδρομής του Γιώργου Νταλάρα, που συμπληρώνει 40 χρόνια. Μοιράστηκαν τη σκηνή μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα η Δέσποινα Ολυμπίου, η Ασπασία Στρατηγού, ο Ζαχαρίας Καρούνης και ο Μανώλης Πασχαλίδης.

2007

Άξιος Λόγος – Άλκης Αλκαίος – Οι τροβαδούροι της καρδιάς μου

Το δεύτερο cd της σειράς Άξιος Λόγος είναι αφιερωμένο στον Άλκη Αλκαίο με τον τίτλο “Οι τροβαδούροι της καρδιάς μου”. Ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει και ως τραγουδιστής, τραγουδώντας μαζί με τον Χάρη και τον Πάνο Κατσιμίχα το τραγούδι τους “Πλατεία Ασωμάτων” κι ένα τραγούδι με μουσική του Μιχάλη Κουμπιού.

2008
2008

“Σαν τραγούδι μαγεμένο” στο Μέγαρο

Τον Φεβρουάριο του 2008, πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εννέα παραστάσεις - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο. “Σαν τραγούδι μαγεμένο” ο τίτλος τους, σε επιμέλεια του Παναγιώτη Κουνάδη και σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη. Συμμετέχουν ο Μπάμπης Στόκας, η Σοφία Παπάζογλου, ο Ζαχαρίας Καρούνης και η Ασπασία Στρατηγού. Οι παραστάσεις θα επαναληφθούν και τον Μάρτιο του 2009 μετά από απαίτηση του κοινού.

2008

Τραγούδια με Ουσίες & Θα πιω απόψε το φεγγάρι

Εντός του 2008 κυκλοφορούν τα ακόλουθα cd: “Τραγούδια με ουσίες” η ζωντανή ηχογράφηση των συναυλιών που δόθηκαν τον Ιούλιο του 2007 στο Ηρώδειο. Η ζωντανή ηχογράφηση από τις συναυλίες τις αφιερωμένες στον Λευτέρη Παπαδόπουλο που δόθηκαν τον Ιούνιο 2006 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον τίτλο “Θα πιω απόψε το φεγγάρι”. “Το φίλτρο” (Deluxe edition).

2008

“Βαμμένα κόκκινα μαλλιά” στο Μέγαρο

Τον Μάρτιο, συμμετοχή στη συναυλία του συνθέτη Βασίλη Δημητρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (17.3.2008) με τα τραγούδια από τον δίσκο “Βαμμένα κόκκινα μαλλιά”.

2008

“Άξιον εστί” στο Βόλο

Στις 24.3.2008 συναυλία στο Βόλο με το “Άξιον εστί” του Μίκη Θεοδωράκη και του Οδυσσέα Ελύτη. Η συναυλία πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου, υπό τη διεύθυνση του Συμεών Κογκάν.

2008

“Σαν τραγούδι μαγεμένο” στη Θεσσαλονίκη

Τον Μάιο, πραγματοποιούνται οι συναυλίες με το αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι και τον τίτλο “Σαν τραγούδι μαγεμένο”, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τον επόμενο μήνα οι συναυλίες αυτές μεταφέρονται στο Θέατρο Βράχων και στο Βόλο.

2008

Με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Λυκαβηττό

Συμμετοχή στη συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στον Λυκαβηττό (3.6.2008).

2008

Σε Τσεχία και Κύπρο

Τον Ιούνιο επίσης, συναυλίες στην Οστράβα (27.6.2008) και στο Πελέντρι στην Κύπρο (20.6.2008). Τα έσοδα της συναυλίας στο Πελέντρι διατίθενται για την αναδάσωση των καμένων περιοχών από τη μεγάλη πυρκαγιά του 2007 στην ευρύτερη περιοχή. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα συμμετέχουν ο Μιχάλης Τζουγανάκης και η Μελίνα Ασλανίδου.

2008

Άξιος Λόγος – Μάνος Ελευθερίου – Πάντα κάτι μένει

Κυκλοφορεί το τρίτο cd της σειράς Άξιος Λόγος, το αφιερωμένο στον Μάνο Ελευθερίου με τον τίτλο “Πάντα κάτι μένει”. Ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει στο δίσκο ως τραγουδιστής (σε μουσικές Δημήτρη Παπαδημητρίου, Χρήστου Θηβαίου και Διονύση Τσακνή ) αλλά και ως συνθέτης (σε ένα τραγούδι που τραγουδά ο Χρήστος Θηβαίος).

2008

Σε Πρέσπες και Φλώρινα

Τον Αύγουστο, συναυλίες στις Πρέσπες και στη Φλώρινα με αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη.

2008

Στο Ηρώδειο για τον Σταύρο Κουγιουμτζή

Στο Ηρώδειο πραγματοποιούνται δυο συναυλίες (17 & 18.9.2008), αφιερωμένες στον Σταύρο Κουγιουμτζή. Συμμετέχουν ο Κώστας Μακεδόνας, η Δέσποινα Ολυμπίου, η Μελίνα Ασλανίδου και η Μαρία Κουγιουμτζή. Τα έσοδα των συναυλιών δίδονται στην ένωση “Μαζί για το παιδί”.

2008

“Απόκρυφη Ιστορία”

Τον Οκτώβριο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συναυλία με ποιήματα της Ελένης Αρβελέρ μελοποιημένα από τον Νίκο Πλάτανο, για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη(16.11.2008). Τίτλος της συναυλίας “Απόκρυφη Ιστορία”.

2008

Συμμετοχές σε νέες δισκογραφικές εκδόσεις

Ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει και στις ακόλουθες εκδόσεις: “Τα θεμέλιά μου στα βουνά” (τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε δίσκο της Γλυκερίας), “Οι γενιές της σιωπής” του Κώστα Κακογιάννη, “Κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια”, “Επτά και να προσέχεις” της Ελένης Βιτάλη και “Ματωμένα χώματα” (ερμηνεύει δυο τραγούδια σε μουσική Βασίλη Δημητρίου).

2008

Στο Παλλάς

Η χρονιά κλείνει με δυο συναυλίες στο θέατρο Παλλάς για τους σκοπούς του ιδρύματος “Θώραξ” και την ενίσχυση της εκστρατείας πρόληψης του καπνίσματος σε παιδιά κι εφήβους..

2009
2009

70 χρόνια Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Τον Ιανουάριο του 2009 συναυλία με τον τίτλο “Sotto voce” που πραγματοποιείται στο Ζάππειο, με αφορμή τα 70 χρόνια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (8.1.2009).

2009

Στη Βιέννη

Συναυλία στη Βιέννη μαζί με την Ασπασία Στρατηγού και την Αρετή Κετιμέ.

2009

Επανάληψη των παραστάσεων “Σαν τραγούδι μαγεμένο”

Τον Μάρτιο, επανάληψη των παραστάσεων “Σαν τραγούδι μαγεμένο” σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

2009

Κυκλοφορεί το cd “Σαν τραγούδι μαγεμένο”

Κυκλοφορεί το cd “Σαν τραγούδι μαγεμένο” από τη ζωντανή ηχογράφηση των παραστάσεων του 2008 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

2009

Βερολίνο, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες με τη Μαρία Φαραντούρη σε ποίηση Ρίτσου

Τον Ιούνιο, συναυλίες στην Ευρώπη (Βερολίνο, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες) μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη σε ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Συνεργάζονται για πρώτη φορά επί σκηνής για να τιμήσουν τα εκατοστά γενέθλια του μεγάλου ποιητή....

2009

Στη συναυλία του Κώστα Μακεδόνα

Τον ίδιο μήνα (19.6.2009) συμμετοχή στη συναυλία του Κώστα Μακεδόνα στον Λυκαβηττό.

2009

Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο στη Χαλκιδική

Τον Αύγουστο, συναυλία αφιέρωμα στο ρεμπέτικο στη Σάνη Χαλκιδικής, με τον Ζαχαρία Καρούνη,τη Σοφία Παπάζογλου και την Ασπασία Στρατηγού (8.8.2009).

2009

Συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο

Τον Σεπτέμβριο, συναυλίες στο Θέατρο Γης (13.9.2009), στο Θέατρο Πέτρας (16.9.2009), στην Αγία Νάπα της Κύπρου (26.9.2009) με τον Παντελή Θαλασσινό, τον Μπάμπη Στόκα, την Ασπασία Στρατηγού. Τα έσοδα της συναυλίας στο Θέατρο Πέτρας δόθηκαν για την ενίσχυση προσφύγων.

2009

Αφιερώματα σε Παπαδόπουλο και Καζαντζίδη

Συμμετοχή στη συναυλία αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο στο μεγάλο ανοιχτό γήπεδο του ΟΑΚΑ. Τον Σεπτέμβριο επίσης, συναυλίες - αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο (18.9.2009) και στο Καυτατζόγλειο (23.9.2009).

2009

Στη συναυλία του Διονύση Τσακνή

Συμμετοχή τον Οκτώβριο στη συναυλία του Διονύση Τσακνή στη μουσική σκηνή “Δίπλα στο ποτάμι”.

2009

Συμμετοχές

Επιπλέον ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει στις ακόλουθες εκδόσεις cd: “Χορεύεις με τον διάβολο” του συγκροτήματος Megavat, “Οδύσσεια” (τραγουδά το “Τραγούδι των ανέμων” των Δημήτρη Λέκκα και Γιώργου Παυριανού) και “Να τα πούμε;” (ένας δίσκος της Εστουδιαντίνας με θέμα τα κάλαντα).

2009

”Γι’ αυτό υπάρχουνε οι φίλοι”

Μια ακόμη σημαντική κυκλοφορία είναι το cd με τον τίτλο “Γι’ αυτό υπάρχουνε οι φίλοι”. 15 τραγούδια που επιλέγονται με προσοχή και φροντίδα. Ένας δίσκος πολυσυλλεκτικός με σύγχρονα λαϊκά τραγούδια και μπαλάντες, σε μουσική και στίχους καταξιωμένων αλλά και νεότερων...

2009

“POLIS Theater”

Στο τέλος της χρονιάς ξεκινούν οι εμφανίσεις του Γιώργου Νταλάρα στη μουσική σκηνή “POLIS Theater” μαζί με την Πίτσα Παπαδοπούλου, τον Μιχάλη Τζουγανάκη και την Ασπασία Στρατηγού.