40 χρόνια μουσικής διαδρομής στο ΠΑΛΛΑΣ και ”Όλα από την αρχή”

2007

Το Νοέμβριο,η εκκίνηση για τις παραστάσεις στο ανακαινισμένο θέατρο “ΠΑΛΛΑΣ” με τον τίτλο “Όλα από την αρχή”, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή. Βάση της παράστασης οι κορυφαίες στιγμές της μουσικής διαδρομής του Γιώργου Νταλάρα, που συμπληρώνει 40 χρόνια. Μοιράστηκαν τη σκηνή μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα η Δέσποινα Ολυμπίου, η Ασπασία Στρατηγού, ο Ζαχαρίας Καρούνης και ο Μανώλης Πασχαλίδης.

Σημειώνει ο Γιώργος Νταλάρας για τις παραστάσεις στο ΠΑΛΛΑΣ: « Μπορεί να φαίνομαι ο πιο αλάνθαστος όλα αυτά τα χρόνια στις επιλογές μου, αλλά στο πρόγραμμα των συναυλιών μου πολλές φορές αγνοώ τι θέλει ο κόσμος. Άλλα τραγούδια αγαπά το κοινό, άλλα εγώ. Είναι κάποια που τα έχω παραμελήσει. Και αυτό το διαπίστωσα από την τελευταία περιοδεία μου στην Ευρώπη όπου το κοινό τα ζητάει».  Σε αυτές τις παραστάσεις ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει και αυτά τα «παραμελημένα»  τραγούδια, τα οποία προέρχονται από κάθε είδος που έχει ερμηνεύσει αυτά τα σαράντα χρόνια.

Οι 15 -αρχικά- παραστάσεις (πρώτη παράσταση στις 16 Νοεμβρίου),μετά από παρατάσεις λόγω απαίτησης και πίεσης του κοινού, συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2008. Εκτός από τους 5  ”κεντρικούς” τραγουδιστές, συμμετείχαν και οκτώ χορευτές, ηθοποιοί, τραγουδιστές.

Οι  14 Μουσικοί: Γιώργος Μάτσικας (μπουζούκι), Αλέκος Γλυκιώτης (μπουζούκι), Βαγγέλης Τρίγκας (μπουζούκι), Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρα), Απόστολος Βαλαρούτσος (κιθάρα), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Ανδρέας Παπάς (κρουστά), Πέτρος Κούρτης (κρουστά), Γιώργος Κατσίκας (drums), Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Νίκος Ζέρβας (keyboards), Ντάσο Κούρτι (ακορντεόν), Απόστολος Βαγγελάκης (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί).

 

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...