”Θα πιω απόψε το φεγγάρι” στο Μέγαρο

2006

Τον Ιούνιο, πραγματοποιούνται οι συναυλίες αφιέρωμα στο στιχουργό – ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο με τον τίτλο “Θα πιω απόψε το φεγγάρι” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (συμμετέχουν και η Μαρινέλλα, η Γλυκερία, ο Κώστας Μακεδόνας, η Μελίνα Ασλανίδου και οι ΟΝΑΡ). Οι συναυλίες ηχογραφούνται και κυκλοφορούν αργότερα σε δίσκο.

Ένα μουσικό ταξίδι με άξονα τον ποιητικό λόγο του Λευτέρη Παπαδόπουλου και γεμάτο από τη δύναμη και την ευαισθησία των διαχρονικών τραγουδιών του, που σφράγισαν την ελληνική δισκογραφία.  Τα εκατοντάδες τραγούδια του – που ταυτίζονται με τις μισές σχεδόν, διαχρονικές επιτυχίες της ελληνικής δισκογραφίας – διακρίνονται από το λαϊκό αίσθημα.

Σ’ αυτή τη μουσική περιπλάνηση που δανείζεται το όνομά της από τον τίτλο του χιλιοτραγουδισμένου στίχου του ”Θα πιω απόψε το φεγγάρι”, συνοδοιπόροι έρχονται κάποιες από τις  φωνές που έχει αναδείξει ο τόπος μας στο χώρο του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού αλλά και νεότεροί τους συνάδελφοι. Καλλιτέχνες που λίγο ή πολύ συνέδεσαν το όνομά τους με την ερμηνεία των στίχων του. Ο Γιώργος Νταλάρας υπογράφει και την καλλιτεχνική επιμέλεια.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Πάνος Παπαδόπουλος, την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Κώστας Γανωσέλης, τον σχεδιασμό ήχου και ηχοληψίας ο Βαγγέλης Κουλούρης και τους φωτισμούς ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...