Σε Πρέσπες και Φλώρινα

2008

Τον Αύγουστο, συναυλίες στις Πρέσπες αλλά και στη Φλώρινα με το αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη.

Είκοσι χρόνια συμπληρώνουν οι μεγάλες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «ΠΡΕΣΠΕΣ». Και γιορτάζουν τα εικοσάχρονά τους με λαμπρό τρόπο.  Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στις 29, 30 και 31 Αυγούστου, στον Άγιο Αχίλλειο και στην πόλη της Φλώρινας. Τις εκδηλώσεις τιμά με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας καθώς και σημαντικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις 29 Αυγούστου, στη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου γίνεται μια βραδιά «Φόρος Τιμής στη Μαρία Κάλλας». Σε αυτή τη βραδιά θα πάρουν μέρος τιμώντας τη μεγάλη Ελληνίδα σοπράνο, από την Ελλάδα ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος ο οποίος βραβεύεται, η συνθέτης Ελένη Καραϊνδρου, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο νεαρός κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος, η Νένα Βενετσάνου και ο Αλέξανδρος Μυράτ που διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας.
Τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες  επιμελείται η Σοφία Σπυράτου, τα σκηνικά και τα κουστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ και το φωτισμό του λαμπρού μνημείου και της παράστασης του Αγίου Αχιλλείου η Ελευθερία Ντεκώ.

Το βράδυ του Σαββάτου 30 Αυγούστου, στην πλατεία της Φλώρινας, παρουσιάζεται ένα αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη και στα εικοσιπέντε χρόνια από το θάνατό του. Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο πρώτο μέρος και ο Γιώργος Νταλάρας στο δεύτερο τραγουδούν και τιμούν τον κορυφαίο Έλληνα λαϊκό συνθέτη.

Φωτογραφία: Θοδωρής Χαϊκάλης

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...