Παραγωγός στη σειρά δίσκων “Άξιος Λόγος”

2006

Εγκαινιάζεται η σειρά δίσκων “Άξιος Λόγος”, μια προσπάθεια να φωτίσει περισσότερο τους ‘Ελληνες στιχουργούς. Το πρώτο cd που κυκλοφορεί είναι αφιερωμένο στον Λευτέρη Παπαδόπουλο κι έχει τίτλο “Σπάει το ρόδι”. Ο Γιώργος Νταλάρας μαζί με τον Μιχάλη Κουμπιό έχουν την παραγωγή του Άξιου Λόγου.

Με αφορμή τους στίχους των σημαντικότερων Ελλήνων στιχουργών επιδιώκουμε να δημιουργηθούν καινούργια τραγούδια άξια λογού και να συνυπάρξουν οι άνθρωποι του τραγουδιού σε ένα τεράστιο δημιουργικό “Εμείς”, λένε ο Γιώργος Νταλάρας και ο Μιχάλης Κουμπιός.

Οι στίχοι του Λευτέρη Παπαδόπουλου μελοποιήθηκαν από μια ομάδα σημαντικών συνθετών: Πέτρος Βαγιόπουλος, Τάσος Γκρους, Παντελής Θαλασσινός, Γιώργος Καζαντζής, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Ανδρέας Κατσιγιάννης, Μιχάλης Κουμπιός, Σπύρος Κουρκουνάκης, Ηλίας Μακρίδης, Αντώνης Μιτζέλος, Μιχάλης Νικολούδης, Στάμος Σέμσης. Ένα τραγούδι μελοποίησε και ο Γιώργος Νταλάρας (και το τραγουδάει ναζί με τη Χαρούλα Αλεξίου). Οι ερμηνευτές που συμμετέχουν στην έκδοση είναι: Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Πασχάλης Τερζής, Μπάμπης Στόκας, Δημήτρης Μπάσης, Μπάμπης Τσέρτος, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Τσέρου και η πρωτοεμφανιζόμενη Σαββέρια Μαριολά.

Δείτε τις λεπτομέρειες του δίσκου

 

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...