2010 – 2014

2010
2010

Συμμετοχές

Συμμετέχει επίσης στις ακόλουθες εκδόσεις: “Στις όχθες της αυγής” σε μουσική ενός νέου ταλαντούχου συνθέτη του Βασίλη Φλώρου, “Χωρίς Σύνορα” σε μουσική Γιώργου Θεοφάνους, “Viva” ο δίσκος της Γιώτας Δρακιά και “Απόπλους” σε μουσική του Μιχάλη Τερζή και στίχους του Δημήτρη Λέντζου.

2010

Αφιέρωμα στον ποιητή Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

Τον Μάρτιo, η συναυλία αφιέρωμα στον Κωνσταντινουπολίτη ποιητή Δημήτρη Παπακωνσταντίνου στο θέατρο “Άλφα” στην Αθήνα (15.3.2010) όπου εκδίδεται και dvd αργότερα.

2010

Περιοδεία στην Ευρώπη

Τον Απρίλιο, ξεκινά η ευρωπαϊκή περιοδεία του Γιώργου Νταλάρα σε 14 πόλεις με αφετηρία το Βελιγράδι (26.4.2010). “Encore Tour” ο τίτλος της περιοδείας με τη συμμετοχή του Μιχάλη Τζουγανάκη και της Δέσποινας Ολυμπίου.

2010

Αφιέρωμα στον Ηλία Κατσούλη

Τον ίδιο μήνα (18.6.2010) συμμετοχή στη συναυλία στη μνήμη του στιχουργού Ηλία Κατσούλη στο Θέατρο Βράχων.

2010

Στην Κωνσταντινούπολη

Τον Ιούνιο, συναυλία στην Κωνσταντινούπολη μαζί με τη Δέσποινα Ολυμπίου και το Μιχάλη Τζουγανάκη (26.6.2010).

2010

Σε Χίο και Φιλίππους

Τον Αύγουστο, πραγματοποιούνται συναυλίες στη Χίο και στους Φιλίππους μαζί με την Μελίνα Ασλανίδου και τον Μιχάλη Τζουγανάκη.

2010

Περιοδεία στην Αυστραλία

Τον Οκτώβριο, περιοδεία στην Αυστραλία μαζί με τον Μιχάλη Τζουγανάκη και τη Δέσποινα Ολυμπίου.

2010

Στο ”Lincoln Center” της Νέας Υόρκης

Το Νοέμβριο,, ο Γιώργος Νταλάρας πραγματοποιεί μια συναυλία στη Νέα Υόρκη στο “Lincoln Center”. Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα του Κλήβελαντ “City Music Cleveland” υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ. Παρουσιάζονται σε παγκόσμια πρεμιέρα τα έργα του Ελληνοκαναδού συνθέτη Χρήστου Χατζή “Credo” και “Telluric Dances”. Τα έσοδα υπέρ του ελληνικού σχολείου της περιοχής.

2010

Κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

Στο ναό του Αγίου Παντελεήμoνα Αχαρνών (αρχές Δεκεμβρίου) πραγματοποιείται συναυλία σε μια προσπάθεια αντίθεσης στο ρατσισμό και στη ξενοφοβία. Συμμετέχει η Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ. Ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει το “Gloria” από τη Misa Criolla του Ariel Ramirez και “Της Αγάπης αίματα” από το Άξιον εστί του Μίκη Θεοδωράκη και του Οδυσσέα Ελύτη.

2010

“Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδάει Σταύρο Κουγιουμτζή”

Κυκλοφορεί σε cd η ζωντανή ηχογράφηση του αφιερώματος στον Σταύρο Κουγιουμτζή που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο το 2008. Τίτλος του cd “Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά Σταύρο Κουγιουμτζή”.

2011
2011

Στη συναυλία του Βασίλη Φλώρου

Τον Φεβρουάριο, συμμετοχή στη συναυλία του νέου συνθέτη Βασίλη Φλώρου στη μουσική σκηνή “Αυλαία”, όπου παρουσιάζονται τα τραγούδια από το δίσκο “Στις όχθες της αυγής”.

2011

Αφιέρωμα στον Γιώργο Νταλάρα από το Μουσικό Σχολείο Βόλου

Τον ίδιο μήνα (28.2.2011) πραγματοποιείται στο Βόλο τιμητικό αφιέρωμα στον Γιώργο Νταλάρα από το Μουσικό Σχολείο Βόλου με την επιμέλεια του Ανδρέα Κατσιγιάννη.

2011

“Η τέχνη της λαϊκής κιθάρας”

Τον Μάρτιο, συμμετοχή στη συναυλία του Δημήτρη Μυστακίδη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με τον τίτλο “Η τέχνη της λαικής κιθάρας”.

2011

Άξιος Λόγος – Ηλίας Κατσούλης – Φεύγουν τα τραγούδια

Κυκλοφορεί το τέταρτο cd της σειράς Άξιος Λόγος το αφιερωμένο στον Ηλία Κατσούλη και με τον τίτλο “Φεύγουν τα τραγούδια”. Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου.

2011

Στη συναυλία του Γιώργου Ζήκα

Στις 14 Μαρτίου, συμμετοχή στη συναυλία του συνθέτη Γιώργου Ζήκα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Ο Γιώργος Ζήκας καλωσορίζει τον Γιώργο Νταλάρα για να παρουσιάσουν μαζί τα κοινά τους τραγούδια από το δίσκο «Καλώς τους» το 1994. Με τη συμμετοχή της...

2011

Με την Ορχήστρα “Ossipov”

Τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2011, συνεργασία με την Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων Ρωσίας “Ossipov”, υπό τη διεύθυνση του Βλαντιμίρ Αντρόπωφ. ΟΙ συναυλίες πραγματοποιούνται στην Κύπρο και στο Ισραήλ.

2011

Στις Βρυξέλλες

Τον Ιούνιο, μια συναυλία στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με τίτλο “The Songs of the soul” (29.6.2011). Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα τραγουδούν η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου.

2011

Σε Κύπρο και Πειραιά

Τον Ιούλιο, συναυλίες στην Κύπρο στο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ και στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά μαζί με τον Μιχάλη Τζουγανάκη και τη Μελίνα Ασλανίδου. Τα έσοδα της συναυλίας στο Βεάκειο δόθηκαν στο ΚΕΘΕΑ-Νόστος.

2011

Στην Κωνσταντινούπολη

Τον Αύγουστο, συναυλία στην Κωνσταντινούπολη και συνεργασία για πρώτη φορά με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Κωνσταντινούπολης, υπό τη διεύθυνση του Hakan Sensoy (19.8.2011).

2011

“Kavafis Project” στη Βιέννη

Στις 26 Νοεμβρίου του 2011, ο Γιώργος Νταλάρας παρουσίαζει σε παγκόσμια πρώτη το έργο “Καβάφης” του συνθέτη Αλέξανδρου Καρόζα στο “Konzerthaus” της Βιέννης. Συντελεστές η “Wiener Kammer Orchester” και η Χορωδία της Μουσικής Ακαδημίας της Βιέννης, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κουντούρη. Ο ηθοποιός Bruno Ganz στην απαγγελία των ποιήματων του Κωνσταντίνου Καβάφη.

2011

Στην Ελβετία

Το Νοέμβριο επίσης πραγματοποιεί συναυλία στην Ελβετία (Basel) με τη συμμετοχή της Μελίνας Ασλανίδου. Σε αυτή τη συναυλία συναντιέται για μια ακόμη φορά με τον Goran Bregovic.

2011

Συμμετοχές

Επίσης κυκλοφορούν οι ακόλουθες εκδόσεις με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα: “Γεια σου Μαστόρισσα” (ένα αφιέρωμα στην Κύπρια τραγουδίστρια παραδοσιακών τραγουδιών Πελαγία Κυριακού), “Ονειρογραφία” του Νίκου Πλατύραχου, “Το τανγκό των Χριστουγέννων” (ο Γιώργος τραγουδά το τραγούδι του Γιάννη Αιόλου σε στίχους της Ελένης Ζιώγα).

2012
2012

“Ελεύθερη Είσοδος”

Τον Φεβρουάριο, ξεκινά τις συναυλίες στις γειτονιές της Αθήνας με τον τίτλο “Ελεύθερη Είσοδος”.

2012

Γεννιέται ο εγγονός του

Τον Απρίλιο, ο Γιώργος Νταλάρας γίνεται πρώτη φορά παππούς. Γεννιέται ο εγγονός του, ο Φάνης.

2012

200 χρόνια Παγκύπριο Γυμνάσιο

Συμμετοχή στη συναυλία για τα 200 χρόνια του Παγκύπριου Γυμνασίου στην Λευκωσία (8.5.2012).

2012

Σε Ισραήλ, Λίβανο, Κύπρο

Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, πραγματοποιούνται συναυλίες στο Ισραήλ, στο Λίβανο και στην Κύπρο με τη συμμετοχή του Δημήτρη Μπάση, της Δέσποινας Ολυμπίου και της Μελίνας Ασλανίδου.

2012

Στο Σαράγεβο

Τον Σεπτέμβριο, ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει στη συναυλία με τον τίτλο “Συμφωνία Φιλίας” στο Σαράγεβο. Στη συναυλία παίρνουν μέρος οι πιο διάσημοι καλλιτέχνες των χωρών των Βαλκανίων και της Μεσογείου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Σαράγεβο, υπό τη διεύθυνση του Oguzlan Balci.

2012

Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα

Τον ίδιο μήνα (5 & 6.9.2012) ο Γιώργος Νταλάρας μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου παρουσιάζουν σε δύο συναυλίες στη Νάουσα το αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα .

2012

8η Συνάντηση Ποντιακών Χορών

Τον Οκτώβριο, ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει στην 8η Συνάντηση Ποντιακών Χορών, που πραγματοποιείται στο κλειστό Γήπεδο του ΟΑΚΑ.

2012

“Τι θα πει έτσι είναι”

Επίσης κυκλοφορεί το cd “Τι θα πει έτσι είναι” σε μουσική του Νίκου Αντύπα (στο ομώνυμο τραγούδι συμμετέχει και η Ισραηλινή τραγουδίστρια Noa).

2012

Σε Θεσσαλονίκη και Gazarte

Τον επόμενο μήνα, πραγματοποιούνται δύο συναυλίες στο θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη. Μαζί με τα παλαιότερα τραγούδια ακούγονται πρώτη φορά ζωντανά τα καινούργια τραγούδια σε μουσική Νίκου Αντύπα από το δίσκο τους “Τι θα πει έτσι είναι”. Συμμετέχουν στις συναυλίες ο Νίκος Αντύπας και η Ανδριάννα Μπάμπαλη. Ακολουθούν μέχρι τον Δεκέμβριο οι εμφανίσεις τους στη μουσική σκηνή “Gazarte” στην Αθήνα.

2012

Συμμετοχές

Δύο ακόμη εκδόσεις με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα είναι και τα cd: “'Ιμβρος-Τένεδος Της Μνήμης και της Λήθης”, σε μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη και ποίηση Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, όπου ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά μαζί με τον Zulfu Livaneli πρώτη φορά σε δίσκο. Το άλλο cd είναι με τον τίτλο “Σημαιοστολισμός” (ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά ένα τραγούδι σε μουσική Ανδρέα Λάμπρου και στίχους της Ρεβέκκας Ρούση).

2012

Για τα παιδιά και Την Κιβωτό Του Κόσμου

Ο Γιώργος Νταλάρας εμφανίζεται σε ρόλο “παραμυθά” για τα παιδιά κι ερμημευτή τραγουδιών που γράφτηκαν για τα παιδιά. Στον Ιανό, για τους σκοπούς της Κιβωτού του Κόσμου (22.12.2012).

2013
2013

Στο “Passport” στη Λεμεσό και στο ”ANTart”

Τον Ιανουάριο, εμφανίσεις του Γιώργου Νταλάρα στη μουσική σκηνή “Passport” στον Πειραιά και αργότερα στην Λεμεσό και στη σκηνή ANTart. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα συμμετέχουν και ο Νίκος Αντύπας με την Ανδριάννα Μπάμπαλη.

2013

Στο Μόναχο με τη Wiener Kammer Orchester

Τον Φεβρουάριο, το έργο “Καβάφης” παρουσιάζεται στο Μόναχο στη Philarmonie Gasteig με την Ορχήστρα “Wiener Kammer Orchestra” και τη Χορωδία της Βιέννης, υπό τη διεύθυνση του Stefan Vladar. Ο Γερμανός ηθοποιός Lambert Hamel απαγγέλει τα ποιήματα του Καβάφη.

2013

“Kavafis”

Κυκλοφορεί σε cd το έργο “Kavafis Project”, η μελοποιημένη ποίηση του Κ.Π.Καβάφη από τον Αλέξανδρο Καρόζα.

2013

“Φωνές του δρόμου, μουσικές του κόσμου”

Πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών οι συναυλίες με τον τίτλο “Φωνές του δρόμου, μουσικές του κόσμου”. Συμμετέχουν ο Νίκος Αντύπας, η Ανδριάννα Μπάμπαλη και η Ισραηλινή τραγουδίστρια Noa (7 & 8.3.2013).

2013

Γεννιέται ο δεύτερος εγγονός του

Τον Απρίλιο του 2013 γεννιέται ο δεύτερος εγγονός του Γιώργου Νταλάρα, ο Φοίβος.

2013

Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα

Ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία πραγματοποιούν ένα αφιέρωμα (τρεις συναυλίες στις 19, 20 και 27 Απριλίου) στον Απόστολο Καλδάρα, στο Θέατρο Ελληνικός Κόσμος. Το καλοκαίρι του 2013 συνεχίζεται το ίδιο αφιέρωμα σε 20 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

2013

Στο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Ισραήλ

Τον Μάιο, ο Γιώργος Νταλάρας εμφανίζεται στο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Ισραήλ (Mediterranian Ashdod Festival of Israel). Στη συναυλία μοιράζεται τη σκηνή με καλλιτέχνες όπως ο Eddy Napoli, η Yasmin Levy και οι Chico and the Gypsies.

2013

“Οδός Ονείρων”

Τον Μάιο επίσης, δυο εμφανίσεις στη μουσική σκηνή “Οδός Ονείρων” στη Χαλκίδα. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, η Ασπασία Στρατηγού.

2013

Συναυλίες Αλληλεγγύης

Τον ίδιο μήνα (20.5.2013) συμμετοχή στη Συναυλία Αλληλεγγύης στο Περιστέρι.

2013

Αφιέρωμα στον Καλδάρα σε 20 πόλεις

Μαζί με τη Γλυκερία ταξιδεύουν το καλοκαίρι σε 20 πόλεις της Ελλάδας με το αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα. Η εναρκτήρια συναυλία της περιοδείας πραγματοποιείται στο Κατράκειο θέατρο της Νίκαιας στις 29.6.2013.

2013

Στο Ηρώδειο για τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Τον Σεπτέμβριο, συμμετοχή στη συναυλία του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου στο Ηρώδειο.

2013

Στη συναυλία του Στέλιου Βαμβακάρη

Τον ίδιο μήνα συμμετοχή στη συναυλία του Στέλιου Βαμβακάρη με τον τίτλο “Εγώ είμαι γιος της Κοκκινιάς”, στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton.

2013

Στο Γιοχάνεσμπουργκ

Τον Οκτώβριο, συναυλία στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής με τη συμμετοχή της Μελίνας Ασλανίδου. Ο Γιώργος Νταλάρας βραβεύεται από το σχολείο Saheti.

2013

Ο “Καβάφης” στην Κωνσταντινούπολη και στη Θεσσαλονίκη

Τον ίδιο μήνα η παρουσίαση του έργου “Καβάφης” στην Κωνσταντινούπολη. Με αυτή τη συναυλία εγκαινιάζεται το θέατρο Zorlu Center. Συμμετέχει η Istanbul Devlet Orkestrasi υπό τη διεύθυνση του Hakan Sensoy και τα ποιήματα του Καβάφη απαγγέλει ο ηθοποιός Okan Bayulgen.

2013

“Εικόνα αχειροποίητη”

Επίσης ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει στο cd “Εικόνα αχειροποίητη”, σε μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη και σε στίχους του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και του Ηλία Κατσούλη. Μια ιδιαίτερη έκδοση όπως ιδιαίτερος είναι και ο λόγος του “κοσμοκαλόγερου” της λογοτεχνίας,

2013

“Δυο πιάνα μια φωνή” στην Κύπρο

Στο τέλος της χρονιάς ο Γιώργος Νταλάρας παρουσίαζει για πρώτη φορά στην Κύπρο το πρόγραμμα “Δυο πιάνα μια φωνή”. Τον συνοδεύουν ο Γιώργος Ανδρέου και ο Βάσος Αργυρίδης στο πιάνο καθώς και η Ευτυχία Μητρίτσα στο τραγούδι.

2013

“Παιδιά ενός κατώτερου Θεού”

Στο “Ακροτήριο κανείς”, ερμηνεύει δυο λαϊκά τραγούδια του Λάκη Ορφανίδη και του Πάρη Μήτσου. Ξεχώρισε αυτό με τον τίτλο “Παιδιά ενός κατώτερου Θεού” .

2013

“Τα τραγούδια των αγίων” και οι “Διφωνίες”

Εντός του 2013 οι εκδόσεις δυο σημαντικών συλλογών: “Τα τραγούδια των αγίων” και “Διφωνίες”. Συγκεντρώνονται σημαντικά τραγούδια μεγάλων συνθετών αλλά και οι συνεργασίες-διφωνίες του Γιώργου Νταλάρα με σπουδαίους καλλιτέχνες.

2014
2014

“Δυο πιάνα μια φωνή” στη Βόρεια Ελλάδα

Τον Φεβρουάριο. παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα και στην Έδεσσα το πρόγραμμα “Δυο πιάνα μια φωνή”. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου και οι μουσικοί Γιώργος Παπαχριστούδης στο πιάνο και Γιώργος Μάτσικας στο μπουζούκι καθώς και η Ευτυχία Μητρίτσα στο τραγούδι. Αυτή η ιδέα της λιτής παρουσίασης των τραγουδιών, επαναλαμβάνεται σε περιοδεία το καλοκαίρι στην Ελλάδα με τον τίτλο “Μικρή Πατρίδα”.

2014

Στη συναυλία της Εστουδιαντίνας

Συμμετοχή στη συναυλία της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου στο θέατρο Badminton στην Αθήνα με την επιμέλεια του Ανδρέα Κατσιγιάννη. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Θοδωρής Μέρμηγκας.

2014

“Η ποίηση στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη”

Τον Μάρτιο (18 & 19.3.2014) πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δυο συναυλίες με μελοποιημένη ποίηση από τον Μίκη Θεοδωράκη. Τίτλος των συναυλιών “Η ποίηση στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη”. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, εμφανίζονται η Ελεονώρα Ζουγανέλη και ο Μίλτος Πασχαλίδης. Συμμετέχει επίσης,η Νεανική Χορωδία Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, υπό τη διδασκαλία της Κατερίνας Βασιλικού.

2014

Ευρωπαϊκή περιοδεία

Τον Απρίλιο, πραγματοποιείται μια ακόμη ευρωπαϊκή περιοδεία σε 8 πόλεις με τον τίτλο “Rembetiko unplugged”. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, η Ασπασία Στρατηγού και η Αθηνά Λαμπίρη. Το ίδιο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί τον Ιούλιο, Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Κύπρο.

2014

Η μελοποιημένη ποίηση του Ελευθερίου από τον Θεοδωράκη

Τον ίδιο μήνα συμμετοχή στο αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση του Μάνου Ελευθερίου από τον Μίκη Θεοδωράκη, στον Ιανό (11.4.2014). Μαζί με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι και η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.

2014

Στη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας

Στην Λευκωσία, συμμετοχή στη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας. Βράβευση του Γιώργου Νταλάρα από το Μουσικό Σχολείο (6.5.2014).

2014

Στο Τελ Αβίβ

Τον Μάιο, δίδονται δυο συναυλίες με τη Μαρία Φαραντούρη στο Τελ Αβίβ. Μαζί τους η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού (22 & 24.5.2014).

2014

“Καβάφης” στην Προύσα

Τον Ιούνιο, παρουσίαση του έργου “Καβάφης” σε μελοποίηση του Αλέξανδρου Καρόζα, στην Προύσα της Τουρκίας. Η Bursa Regional State Symphony Orchestra υπό τη διεύθυνση του Hakan Sensoy, η State Polyphonic Choir και o ηθοποιός Okan Bayulgen είναι οι υπόλοιποι συντελεστές της συναυλίας.

2014

Στη μνήμη του Ζωρζ Μουστακί.

Στις 14.6.2014 συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα στο αφιέρωμα που γίνεται στην Κέρκυρα στη μνήμη του Ζωρζ Μουστακί.

2014

Στη συναυλία του Νίκου Πλατύραχου στον Κήπο του Μεγάρου

Ο μήνας κλείνει με συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα στη συναυλία του συνθέτη Νίκου Πλατύραχου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

2014

Στη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο Ηρώδειο

Συμμετοχή στη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο Ηρώδειο (6.7.2014).

2014

“Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο”

Στις 29 Σεπτεμβρίου, συναντιέται στη σκηνή του Ηρωδείου με δυο σπουδαίες ερμηνεύτριες, τη Dulce Pontes και τη Noa. Τίτλος της συναυλίας “Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο”.

2014

Για τον Μάριο Τόκα

Λίγες μέρες αργότερα, συμμετέχει στη συναυλία-αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα στο Ηρώδειο.

2014

Σε Καναδά και ΗΠΑ το ”Rembetiko Unplugged:The Greek Blues”

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, μια μεγάλη περιοδεία στον Καναδά και στις ΗΠΑ με το πρόγραμμα “Rembetiko Unplugged”. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, η Ασπασία Στρατηγού και η Αθηνά Λαμπίρη.

2014

Συνεργασία με την Ελένη Βιτάλη και την Γλυκερία στην Ιερά Οδό

Τον Δεκέμβριο, στη σκηνή της Ιεράς Οδού ξεκινά η πολύ πετυχημένη συνεργασία του Γιώργου Νταλάρα με την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία. Η συνεργασία τους θα συνεχιστεί με περιοδεία το καλοκαίρι του 2015 σε πόλεις της Ελλάδας.

2014

“ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ”

Εντός του 2014, μια σημαντική συλλογή, όπου συγκεντρώθηκαν οι συμμετοχές του Γιώργου Νταλάρα. Η συλλογή έχει τον τίτλο “ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ”.

2014

“Οι φωνές σ’ αυτήν την πόλη”

Ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει την ίδια χρονιά και στο cd “Οι φωνές σ' αυτήν την πόλη” σε μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη και στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη. Επιπλέον, βοηθά ουσιαστικά στην υλοποίηση του δίσκου και στην ιδέα να προταθούν φωνές νέων ερμηνευτών με αυτή την έκδοση.