Σε Θεσσαλονίκη και Gazarte

2012

Τον επόμενο μήνα, πραγματοποιούνται δύο συναυλίες στο θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη. Μαζί με τα παλαιότερα τραγούδια ακούγονται πρώτη φορά ζωντανά τα καινούργια τραγούδια σε μουσική Νίκου Αντύπα από το δίσκο τους “Τι θα πει έτσι είναι”. Συμμετέχουν στις συναυλίες ο Νίκος Αντύπας και η Ανδριάννα Μπάμπαλη. Ακολουθούν μέχρι και  τον Δεκέμβριο οι εμφανίσεις τους στη μουσική σκηνή “Gazarte” στην Αθήνα. Ο κόσμος αγκαλιάζει και τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες και σε αυτές τις εμφανίσεις. Η απόσταση μίκρυνε, οι καρδιές ζεστάθηκαν. Στο πρώτο μέρος, ο Γιώργος Νταλάρας, με τη συνοδεία της Ανδριάνας Μπάμπαλη, του Νίκου Αντύπα και επταμελούς ορχήστρας, παρουσίασε τον καινούργιο του δίσκο.
Εκτός από εκείνα του καινούργιου δίσκου, στο πρώτο μέρος, έγινε και ένα άτυπο αφιέρωμα στα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ο Γιώργος Νταλάρας τα τελευταία χρόνια: «Οι σταθμάρχες» (μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου στίχοι: Μάνος Ελευθερίου), «Μια στιγμή για πάντα» (μουσική: Γιάννος Αιόλου στίχοι: Ελένη Ζιώγα), «Άστρο της αυγής» (μουσική στίχοι: Βασίλης Φλώρος), «Από το άλλο στο αλλού»(μουσική: Μιχάλης Τερζής στίχοι: Δημήτρης Λέντζος) κ.ά.
Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, οι χώροι γέμισαν γνώριμες μελωδίες και στίχους από όλο το φάσμα του τραγουδιού. Κορυφαίες στιγμές τα: «Αερικό» (μουσική: Μάνος Χατζιδάκις στίχοι: Νίκος Γκάτσος), «Χαροκόπου 1942-1953 (Στις παράγκες)» (μουσική στίχοι: Άκης Πάνου), «Άνοιξε άνοιξε» (μουσική: Γιάννης Παπαϊωάννου στίχοι: Γιάννης Παπαϊωάννου – Χαράλαμπος Βασιλειάδης).

Η απήχηση τόσο μεγάλη και συγκινητική που έκανε τον Γιώργο Νταλάρα να λέει: ”σας ευχαριστούμε που μας στηρίζετε σε αυτή τη νέα αρχή.”

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...