Σε Καναδά και ΗΠΑ το ”Rembetiko Unplugged:The Greek Blues”

2014

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, μια μεγάλη περιοδεία στον Καναδά και στις ΗΠΑ με το πρόγραμμα “Rembetiko Unplugged”. Μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, η Ασπασία Στρατηγού και η Αθηνά Λαμπίρη. Η περιοδεία ξεκινά από τη Νέα Υόρκη στις  20 Νοεμβρίου και οι επόμενοι σταθμοί είναι: Ατλάντικ Σίτυ, Μόντρεαλ, Βοστώνη, Σικάγο και Τορόντο (4 Δεκεμβρίου).

H πρώτη στάση της περιοδείας του Γιώργου Νταλάρα σε Αμερική και Καναδά έγινε στο «Town Hall» του Μανχάταν. Με τίτλο Rembetiko Unplugged: The Greek Blues η περιοδεία είναι ένα μεγάλο ταξίδι- αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι. Όπου εμφανίστηκαν το κοινό ανταποκρίθηκε με μεγάλη αγάπη γεμίζοντας τους χώρους και καλώντας τους καλλιτέχνες ξανά και ξανά στη σκηνή.

«Ελπίζουμε ότι πολλές γενιές μετά από εμάς θα θυμούνται και θα παίζουν αυτό το είδος του τραγουδιού» είπε ο Γιώργος Νταλάρας καλωσορίζοντας πάνω από 1500 θεατές στο κατάμεστο θέατρο. «Τα ρεμπέτικα τραγούδια, μετά από έναν μεγάλο αγώνα των ανθρώπων που τα φτιάξανε και μας έκαναν αυτό το δώρο, κατάφεραν να γίνουν η έκφραση ενός ολόκληρου κόσμου. Ενός κόσμου που αυτόν τον καιρό δίνει τον δικό του αγώνα. Εμείς, αυτή η συγκεκριμένη παρέα, ταιριάξαμε και ξορκίζουμε το κακό τραγουδώντας».

 

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...