1985 – 1989

1985
1985

Στην Αυστραλία για συναυλίες

Τον Φεβρουάριο, μαζί με την Δήμητρα Γαλάνη και την Ελένη Δήμου, πραγματοποιούν σειρά συναυλιών στην Αυστραλία.

1985

Η πρώτη Ευρωπαϊκή περιοδεία

Για πρώτη φορά επιχειρεί μια μεγάλη Ευρωπαϊκή περιοδεία. Ταξιδεύει σε Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία, και πραγματοποιεί συνολικά 14 συναυλίες.

1985

“Άπονα μάτια”

Κυκλοφορία του δίσκου ''Άπονα μάτια'', με τραγούδια του Χρήστου Γκάρτζου σε στίχους του Κώστα Κινδύνη αλλά και του Στέλιου Βαμβακάρη.

1985

Στις συναυλίες του Νικολόπουλου στον Λυκαβηττό

Τον Ιούλιο -μαζί με τη Χαρούλα Αλεξίου- συμμετέχουν στις συναυλίες του Χρήστου Νικολόπουλου στον Λυκαβηττό.

1985

Η μεγάλη συναυλία για τον Μάνο

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, οργανώνει και συμμετέχει σε μια μεγάλη συναυλία που πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Στάδιο στη μνήμη του Μάνου Λοίζου, μαζί με την Χαρούλα Αλεξίου, τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Γιάννη Καλατζή.

1985

Περιοδεία στις ΗΠΑ & στον Καναδά

Τον Οκτώβριο μαζί με την Χαρούλα Αλεξίου και τον Χρήστο Νικολόπουλο, περιοδεύουν στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

1985

Το “Περοκέ” ξαναγεννιέται

Στο τέλος της χρονιάς, εγκαινιάζει με τις εμφανίσεις του, τη νέα περίοδο του θεάτρου ''Περοκέ''. Μαζί του είναι ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, η Χρυσούλα Χριστοπούλου και η Ροζαλία.

1985

Στο ”ΡΕΠΟΡΤΑΖ” του Μαρκόπουλου

Έξι χρόνια μετά τη συνεργασία τους στη Διαγώνιο, με το ''Σεργιάνι στον κόσμο'', συμμετέχει σ’ έναν ακόμα δίσκο του Γιάννη Μαρκόπουλου, το ''Ρεπορτάζ'', σε στίχους του Αντώνη Ανδρικάκη.

1985

Η συναυλία για τον Μάνο Λοίζο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας κυκλοφορεί σε δίσκο.

Ένα μεγάλο μέρος της συναυλίας κυκλοφόρησε σε διπλό δίσκο από την Minos. Εκτός από τα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, ακούστηκαν και δυο καινούργια τραγούδια, το «Πρωινό τσιγάρο» του Νότη Μαυρουδή και του Άλκη Αλκαίου και το «Αντίο φίλε» του Χρήστου Νικολόπουλου και του Λευτέρη Παπαδόπουλου, που αφιερώθηκαν στον Μάνο Λοΐζο.

1986
1986

Περιοδεία στην Ευρώπη

Eμφανίσεις στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στη Γερμανία αλλά και στην Κύπρο με τον Χάρη και τον Πάνο Κατσιμίχα αλλά και την Ελένη Δήμου.

1986

”Ο Μελισσοκόμος”

Συμμετοχή με ένα τραγούδι στο δίσκο της Ελένης Καραΐνδρου, που γράφτηκε για τις ανάγκες της ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου ''Ο Μελισσοκόμος''. Το τραγούδι είναι ''Τα βουρκωμένα μάτια μου'' σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

1986

Κυκλοφορεί ο δίσκος “Τρελοί και άγγελοι”

Ύστερα από μια δεκαετία, η δισκογραφική του συνάντηση ξανά με τον Σταύρο Κουγιουμτζή. Ο δίσκος ''Τρελοί και άγγελοι'', κυκλοφορεί στις αρχές του καλοκαιριού.

1986

Η Ζωντανή Ηχογράφηση Από Το Περοκέ

Ζωντανά ηχογραφημένα από τις συναυλίες στο ''Περοκέ'', τρία τραγούδια που κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση. Το τραγούδι ''Με τελείωσες'' του Γιάννη Καραλή, μια άλλη εκτέλεση για το ''Ταξίδι στα Κύθηρα'' της Ελένης Καραίνδρου και η δική του εκτέλεση στην ''Μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων'' του Μάνου Χατζιδάκι, που ηχογραφείται με ειδική άδεια του συνθέτη.Τα τρία αυτά τραγούδια καταγράφονται σε maxi single.

1986

Η συνάντηση με τον Paco de Lucia

Τον Νοέμβριο, σε μια συναυλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, συναντιέται επί σκηνής με τον κορυφαίο κιθαρίστα Paco de Lucia.

1986

Συμμετοχές σε νέους δίσκους

Συμμετοχές στο δίσκο ''Τσιμεντένιο κονσέρτο'' (ζωντανή ηχογράφηση στο Λυκαβηττό) αλλά και στο δίσκο του Χρήστου Νικολόπουλου και του Λευτέρη Χαψιάδη ''Τραγούδια για τους φίλους μου''.

1987
1987

Κυκλοφορούν οι “Ζωντανές ηχογραφήσεις”

Ζωντανές ηχογραφήσεις από εμφανίσεις δύο ετών ( ''Περοκέ'', ''Olympia'' στο Παρίσι και ''Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας'') καταγράφονται σ’ ένα δίσκο ακριβώς με αυτόν τον τίτλο ''Ζωντανές ηχογραφήσεις''.

1987

Στο Θέατρο “Olympia” Του Παρισιού

Τον Ιούνιο, πραγματοποιεί 14 συνεχείς παραστάσεις στο θέατρο ''Olympia'' στο Παρίσι. Συμμετέχουν, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Διονύσης Θεοδόσης, το μπαλέτο του Χάρη Μανταφούνη κι ένα ποντιακό χορευτικό συγκρότημα.

1987

Τα “LATIN”

Αρχές του καλοκαιριού, κυκλοφορεί ο δίσκος “LATIN”. Τραγούδια της Λατινικής Αμερικής αλλά και ελληνικά τραγούδια της δεκαετίας του ’50 -λαϊκά και ελαφρά-επηρεασμένα από τους ρυθμούς αυτούς. Στις ηχογραφήσεις, συμμετέχει ο διάσημος κιθαρίστας Al di Meola. Ο δίσκος κάνει ένα ακόμα ρεκόρ πωλήσεων, φτάνοντας στις 600 χιλιάδες αντίτυπα.

1987

Με τον Al di Meola στο Φεστιβάλ της Πάτρας

Συμμετέχει στη συναυλία που δίνει ο Al di Meola, στα πλαίσια του Φεστιβάλ της Πάτρας.

1987

“LATIN” σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ

Πραγματοποιεί μια σειρά συναυλιών, με τη συμμετοχή της Ελένης Δήμου και του Διονύση Θεοδόση, σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ. Είναι η πρώτη φορά που ακούγονται ζωντανά εκεί από τον ίδιο τραγούδια από τον δίσκο ''LATIN''.

1987

”Σώπα κι άκουσε” και συναυλίες στη Φινλανδία

Με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Ελένη Δήμου ταξιδεύουν για συναυλίες στην Φινλανδία.

1987

Τα “LATIN” στο Ολυμπιακό Στάδιο

Αποκορύφωμα αυτής της σειράς συναυλιών, μια ακόμα μεγάλη συναυλία στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο (28.9.1987) με τη συμμετοχή του Λουκιανού Κηλαηδόνη, του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, της Τάνιας Τσανακλίδου, της Ελένης Δήμου και του συγκροτήματος ''Ράζα ντε Κόμπρε''.

1987

Στο “Σείριο” Του Μάνου Χατζιδάκι

Στο τέλος της χρονιάς, πραγματοποιεί περιορισμένες εμφανίσεις στο ''Σείριο'', το χώρο που έχει δημιουργήσει ο Μάνος Χατζιδάκις στην Πλάκα. Με δυο μόνο όργανα, μακριά από την ατμόσφαιρα και τις εκδηλώσεις των πολυάριθμων ακροατηρίων και με την επιμέλεια του ίδιου του Χατζιδάκι, παρουσιάζει μια δική του επιλογή από ψαλμούς, παραδοσιακά, λαϊκά, παλιά και νεότερα τραγούδια.

1987

Η συνεργασία με τον Διονύση Σαββόπουλο

Με αφετηρία την συμμετοχή του στην τηλεοπτική εκπομπή “Ζήτω το ελληνικό τραγούδι” του Διονύση Σαββόπουλου, καταγράφεται στη συνέχεια και στην δισκογραφία – στον ομώνυμο δίσκο – η μία και μόνη μέχρι σήμερα ερμηνευτική του συνύπαρξη με τον τραγουδοποιό.

1987

”Η Λαϊκή Αγορά” του Μάνου Χατζιδάκι

Στο τέλος της χρονιάς, συμμετέχει και στον δίσκο του Μάνου Χατζιδάκι “Λαϊκή αγορά”, με σύγχρονες ενορχηστρώσεις και ερμηνείες κλασσικών τραγουδιών του συνθέτη.

1988
1988

“Το ελληνικό πρόσωπο του Γιώργου Νταλάρα”

Το ρεσιτάλ στον Σείριο του Μάνου Χατζιδάκι στην Πλάκα, ηχογραφείται ζωντανά και κυκλοφορεί σε δίσκο με τον τίτλο “Το ελληνικό πρόσωπο του Γιώργου Νταλάρα”.

1988

Η συναυλία στο “Παλλάς” με τον Σταύρο Ξαρχάκο

Τον Μάιο, μαζί με την Δήμητρα Γαλάνη, είναι οι ερμηνευτές μιας συναυλίας του Σταύρου Ξαρχάκου στο “Παλλάς” που περιλαμβάνει τόσο παλιά τραγούδια του συνθέτη, όσο και τα τραγούδια από την ταινία “Ρεμπέτικο”.

1988

Η πρώτη δισκογραφική συνύπαρξη με τον Ξαρχάκο

Η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας στο Παλλάς με τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Σταύρο Ξαρχάκο, κυκλοφορεί σε δίσκο. Είναι η πρώτη δισκογραφική συνύπαρξη Ξαρχάκου - Νταλάρα.

1988

Περιοδεία στην Ελλάδα και την Αυστραλία

Το καλοκαίρι πραγματοποιεί συναυλίες στην Ελλάδα με τη συμμετοχή της Ελένης Τσαλιγοπούλου, του Διονύση Θεοδόση και του συγκροτήματος “Νέοι επιβάτες”. Με το ίδιο σχήμα ταξιδεύει στην Αυστραλία.

1988

Στη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στην Πάτρα

Στα τέλη Ιουνίου (29.6.1988), συμμετέχει στη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη που πραγματοποιείται στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας.

1988

Η Γεωργιάννα

Τον Ιούλιο, γεννιέται η κόρη του Γεωργιάννα.

1988

Πρώτη φορά παραγωγός σε δίσκο άλλου καλλιτέχνη

Υπογράφει για πρώτη φορά ως παραγωγός -ρόλο που στις δικές του δουλειές κρατά σχεδόν από την αρχή - τη δισκογραφική δουλειά άλλων καλλιτεχνών. Είναι ο δίσκος “Κάθε βράδυ τραγουδάω” με τραγούδια του Γιώργου Ζήκα και της Βάσως Αλαγιάννη που ενορχηστρώνουν οι Γιάννης Σπάθας και Νίκος Αντύπας και τραγουδά η Γιούλη Τσίρου.

1988

“Άξιον εστί” στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Τον Σεπτέμβριο κρατά το ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή σε μια νέα παρουσίαση του “Άξιον εστί” του Μίκη Θεοδωράκη και του Οδυσσέα Ελύτη στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Διευθύνει ο συνθέτης, το ρόλο του ψάλτη κρατά ο Ανδρέας Κουλουμπής και αφηγητής είναι ο Νικήτας Τσακίρογλου. Είναι η πρώτη φορά που ο Μίκης Θεοδωράκης διευθύνει στο Ηρώδειο.

1988

Η μεγάλη περιοδεία σε Ευρώπη και Αμερική

Τον Οκτώβριο πραγματοποιεί την δεύτερη μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία του. Αυτή περιλαμβάνει 20 συναυλίες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και σε μεγάλες πόλεις. Συμμετέχουν ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας και η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Με τους ίδιους συνεργάτες αλλά και την Ελένη Δήμου, ταξιδεύουν το Νοέμβριο για συναυλίες και στην Αμερική. Στις δυο συναυλίες που πραγματοποιούν στο “Madison Square Garden”, συμμετέχει και ο Al di Meola.

1988

Στη συναυλία της Διεθνούς Αμνηστίας στο ΟΑΚΑ

Ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει στη συναυλία για τη Διεθνή Αμνηστία που πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Στάδιο (3 Οκτωβρίου 1988), με τη συμμετοχή του Sting, του Bruce Springsteen, του Peter Gabriel, της Tracy Chapman και του Youssou N’ Dour. Μια από τις...

1988

“Νυχτερινή κυβέρνηση”

Συμμετέχει τραγουδώντας έξι τραγούδια, στον πρώτο δίσκο του Κώστα Καλδάρα, τη “Νυχτερινή κυβέρνηση”.

1988

Με την Καραίνδρου στο Ηρώδειο

Κυκλοφορεί στη δισκογραφία η συναυλία της Ελένης Καραίνδρου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, όπου συμμετέχει τραγουδώντας τα τραγούδια των ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

1988

Κυκλοφορεί η ζωντανή ηχογράφηση του “Άξιον εστί”

Η ζωντανή ηχογράφηση της νέας παρουσίασης του έργου 'Αξιον εστί στο Ηρώδειο, περνάει και στη δισκογραφία.

1989
1989

Ερμηνεύει τη “Misa Criolla”

Τον Μάρτιο, στα πλαίσια του βραβείου “Δημήτρης Μητρόπουλος”, πραγματοποιείται στο “Παλλάς” μια συναυλία στην οποία τραγουδά για πρώτη φορά τη “Misa Criolla” του Αριέλ Ραμίρεζ, υπό την διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου και με τον ίδιο τον δημιουργό ανάμεσα στους θεατές. Είναι ένα έργο που θα ερμηνεύσει πολλές φορές από τότε σε διάφορους χώρους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και με διάφορες αφορμές.

1989

Στο “Ρεξ” της Θεσσαλονίκης

Τον Απρίλιο, ξεκινά σειρά εμφανίσεων στο “Ρεξ” της Θεσσαλονίκης, μαζί με την Αφροδίτη Μάνου και την Ελένη Τσαλιγοπούλου.

1989

Το έργο “Misa Criolla” δισκογραφείται

Το έργο “Misa Criolla” του Αριελ Ραμίρεζ κυκλοφορεί σε δίσκο με τη ζωντανή ηχογράφηση από τον καθολικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Διονυσίου, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου.

1989

Ξανασυναντά τον Paco de Lucia

Σε φεστιβάλ στη Μαδρίτη και τη Μαγιόρκα, συναντά ξανά τον Paco de Lucia.

1989

Περιοδεία στην Αυστραλία

Το Σεπτέμβριο ταξιδεύει στην Αυστραλία με την Τάνια Τσανακλίδου και τον Διονύση Θεοδόση. Πραγματοποιεί εκεί 6 συναυλίες, σε θέατρα 20 χιλιάδων θέσεων.

1989

Εμφανίσεις στο Ισραήλ και τη Γερμανία

Με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Διονύση Θεοδόση πραγματοποιούν στη συνέχεια εμφανίσεις στο Ισραήλ και στη Γερμανία.

1989

“Μη μιλάς, κινδυνεύει η Ελλάς”

Τον Νοέμβριο κυκλοφορεί ένας ακόμα δίσκος του με τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου, που κάνει ρεκόρ πωλήσεων για την εποχή. Το “Μη μιλάς, κινδυνεύει η Ελλάς” σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου ξεπερνά πολύ γρήγορα σε πωλήσεις τα 270 χιλιάδες αντίτυπα.