Το “Περοκέ” ξαναγεννιέται

1985

Στο τέλος της χρονιάς, εγκαινιάζει με τις εμφανίσεις του, τη νέα περίοδο του θεάτρου ”Περοκέ”. Μαζί του είναι ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, η Χρυσούλα Χριστοπούλου και η Ροζαλία. Συμμετέχουν με το ταλέντο τους σπουδαίοι μουσικοί όπως ο Γιάννης Σπάθας και ο Νίκος Αντύπας αλλά και ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Λευτέρης Ζέρβας. Ένα πρόγραμμα που σκηνοθετεί ο Κώστας Φέρρης. Το θέατρο που έγραψε  τη δική του ιστορία στο Μεταξουργείο ξαναγεννιέται από τις στάχτες του σε μια περιοχή που έχει ανάγκη τον πολιτισμό.

Ο Γιώργος Νταλάρας συστήνει στο κοινό τον Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα: ”Είναι που τα παιδιά, ο Χάρης κι ο Πάνος, έχουν να πουν διαφορετικά πράγματα με το σπάνιο ήθος τους και το δικό τους τρόπο, πράγματα που μας ενδιαφέρουν, ζητώντας μια πρόταση για τη ζωή που γίνεται τραγούδι”.

Και για τη νέα περίοδο του θεάτρου ΠΕΡΟΚΕ: ”Για μένα έχει μεγάλη σημασία να ξαναδουλεύει ένα θέατρο σε μια περιοχή που από καιρό θεωρείται υποβιβασμένη πολιτιστικά. Στο κάτω κάτω και ο κόσμος κι εμείς οι καλλιτέχνες κερδίζουμε ένα χώρο ακόμα. Η πρόθεση του ανθρώπου που έχει το θέατρο είναι να το κρατήσει για συναυλίες. Εύχομαι να γίνει έτσι. Τι τραβάω κάθε φορά για να βρω κάποιο χώρο είναι φοβερό. Μετά από τόσα χρόνια δουλειάς!”

 

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...