Κυκλοφορεί ο δίσκος Να ‘τανε το ’21

1970

Το 1970 κυκλοφόρησε ο δίσκος «Να΄τανε το 21″, εξολοκλήρου με τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή.  Από αυτόν τον δίσκο ξεχώρισαν τραγούδια όπως το «Νά΄τανε το 21″, «Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά», «Μ’ έκοψαν, με χώρισαν στα δυο» και «Κάπου νυχτώνει». Πρόκειται για μια οριακή συνεργασία που καθόρισε το μέλλον του ερμηνευτή κι έδωσε στην ελληνική δισκογραφία σπουδαία τραγούδια που νίκησαν το χρόνο.  Οι στίχοι γράφτηκαν από τη Σώτια Τσώτου, τον Άκο Δασκαλόπουλο αλλά και τον ίδιο τον συνθέτη.

«Η πρώτη μoυ εvτύπωση ήταv καταπληκτική. Ήταv έvας τραγoυδιστής πoυ, παρά τo vεαρό της ηλικίας τoυ, ήταv τότε 18-19 χρovώv, είχε μια μoυσικότητα, μια εκπληκτική ευαισθησία στov ήχo τoυ, στηv έκφρασή τoυ και στo χρώμα της φωvής τoυ. Είχε κάτι τo ξεχωριστό. Όλα αυτά πρoξεvoύσαv μια συγκίvηση σε όπoιov τov άκoυγε vα τραγoυδά. Και τo τραγoύδι είvαι ακριβώς αυτό τo πράγμα. Είvαι συγκίvηση. Ο Νταλάρας είvαι o ιδαvικός ερμηvευτής τωv τραγoυδιώv μoυ.», λέει ο Σταύρος Κουγιουμτζής για τον Γιώργο Νταλάρα.

«Για μένα ήταν δάσκαλος και μεγάλος φίλος, γιατί του οφείλω σχεδόν το ξεκίνημά μου, έτσι όπως το ονειρεύτηκα. Αναπάντεχα μπήκε στη ζωή μου όταν ήμουν μικρό παιδί, αδύναμο, και με προίκισε με τα τραγούδια του, μ’ αγκάλιασε με τη στοργή του και την αγάπη του. Είναι σίγουρο ότι η σχέση μου και η ταύτισή μου με τα τραγούδια του με έκαναν καλύτερο μουσικό.», δηλώνει ο Γιώργος Νταλάρας για τη συνεργασία του με τον σπουδαίο συνθέτη.

Δείτε τις λεπτομέρειες του δίσκου Να’τανε το 21

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...