«Θαλασσάκι μου…»

Θέατρο Γης

10/09/2023
21:00
Θεσσαλονίκη
Θέατρο Γης
«Θαλασσάκι μου…»
Γιώργος Νταλάρας

Συμμετέχει ο Παντελής Θαλασσινός

Τραγουδούν (αλφαβητικά):

Κώστας Αγέρης, Μαρία Αναματερού, Ασπασία Στρατηγού, Αλέξανδρος Τζουγανάκης και η Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Νταλάρας

Εικαστική επιμέλεια παραγωγής: Μιχάλης Κουμπιός

Καὶ ὅταν ἔλειπε ἡ θάλασσα ἦταν κοντὰ ὁ Θεός
Γιῶργος Σαραντάρης (1908 -1941)

Ο Γιώργος Νταλάρας μετά την αναβολή της συναυλίας του εξαιτίας δυσμενών καιρικών φαινομένων έρχεται με μια μεγάλη παραγωγή, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΓΗΣ, στην Θεσσαλονίκη.

Τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί για την αναβληθείσα συναυλία ισχύουν κανονικά. Όσοι δεν μπορούν να παρευρεθούν στην νέα ημερομηνία που ορίστηκε μπορούν να εξαργυρώσουν τα εισιτήριά τους.

Λάτρης της θάλασσας ο ίδιος, με διαρκή μελέτη και αναζήτηση στη μουσική ανθολογεί λόγια και μουσικές που την ύμνησαν.

Τραγούδια για τη θάλασσα και τους θαλασσινούς: μελοποιημένα ποιήματα από μεγάλους συνθέτες, νέα τραγούδια που έχουν ήδη αγαπηθεί καθώς και τραγούδια “κειμήλια” της λαϊκής και της δημοτικής μας παράδοσης, που παραμένουν στα χρόνια αξεπέραστα.

Η θάλασσα, περισσότερο από κάθε άλλο στοιχείο μας εμπνέει, μας συγκινεί μας καθορίζει. Ειδικότερα στο τραγούδι μας, αποτέλεσε κυρίαρχο σημείο αναφοράς ανά τους αιώνες.

Στη συναυλία αυτή παρουσιάζονται οι θάλασσες των ποιητών μαζί με τραγούδια από την προφορική μας παράδοση. Μέρος του προγράμματος δικαιωματικά ανήκει στα θαλασσινά τραγούδια των συνθετών και των στιχουργών που υπήρξαν μέντορες, σηματωροί και συνοδοιπόροι για τον Γιώργο Νταλάρα.

Για άλλη μια φορά ανοίγει διάλογο με τις νεότερες γενιές και μοιράζεται τη σκηνή, τις γνώσεις και τις εμπειρίες του με όσους έχουν το χάρισμα αλλά και τη θέληση να στηρίξουν το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού.

Κι αν οι περισσότεροι διανύουμε την καθημερινότητα μαζί με όσους αγαπάμε, η σκέψη μας είναι κοντά στους ναυτικούς μας που είναι μακριά απ’ τους δικούς τους ανθρώπους.

Η παράσταση “Θαλασσάκι μου…”, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με τεράστια επιτυχία, σε μία sold out γιορτινή ατμόσφαιρα, τον Δεκέμβριο που μας πέρασε στο Christmas Theater. Κατόπιν απαίτησης του κοινού επαναλαμβάνεται στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

”ΘΑΛΑΣΣΑΚΙ ΜΟΥ…”

Θεσσαλονίκη, Θέατρο Γης

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00

Παραγωγή: Well art live

Share: