Θαλασσάκι μου…

CHRISTMAS THEATER

27/12/2022
20:30
Γαλάτσι
Christmas Theater
Θαλασσάκι μου…
Γιώργος Νταλάρας

ΤΡΙΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

CHRISTMAS THEATER

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Θαλασσάκι μου…

Συμμετέχει ο

Παντελής Θαλασσινός

Τραγουδούν (αλφαβητικά):

Κώστας Αγέρης, Μαρία Αναματερού, Γιάννης Διονυσίου

Βιολέτα Ίκαρη,  Ασπασία Στρατηγού, Αλέξανδρος  Τζουγανάκης

και η Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Νταλάρας

Καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Κουμπιός

 

Καὶ ὅταν ἔλειπε ἡ θάλασσα ἦταν κοντὰ ὁ Θεός

Γιῶργος Σαραντάρης (1908 -1941)

Ο Γιώργος Νταλάρας έρχεται με μια νέα παραγωγή την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater.

Άνθρωπος της θάλασσας ο ίδιος, με πολύ κόπο και διαρκή αναζήτηση  ανθολογεί τραγούδια που θα  μεταφέρουν δυνατές συγκινησιακές φορτίσεις.

Τραγούδια για τη θάλασσα και τους θαλασσινούς: μελοποιημένα ποιήματα από μεγάλους συνθέτες, νέα τραγούδια που έχουν ήδη αγαπηθεί καθώς και τραγούδια “κειμήλια” της λαϊκής και της δημοτικής μας παράδοσης, που παραμένουν στα χρόνια αξεπέραστα.

Η θάλασσα, περισσότερο από κάθε άλλο στοιχείο του περιβάλλοντος, ενέπνευσε, επηρέασε και εν πολλοίς μας καθόρισε. Ειδικότερα στο  τραγούδι μας, αποτέλεσε κυρίαρχο σημείο αναφοράς ανά τους αιώνες.

Στη  συναυλία αυτή-ας την πούμε ανθολογία- παρουσιάζονται οι θάλασσες των ποιητών μαζί με τραγούδια από την προφορική μας  παράδοση. Και πολλά σε μαγικές μελωδίες συνθετών και καίριους στίχους στιχουργών που υπήρξαν μέντορες, σηματωροί και πνευματικοί συνοδοιπόροι για τον Γιώργο Νταλάρα.

Ο Γιώργος Νταλάρας ο οποίος  διαχρονικά ανοίγει διαλόγο  με τις νεότερες γενιές, για μία ακόμη φορά, ανακαλύπτει και στηρίζει νέα ταλέντα ώστε να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του σε όσους έχουν το χάρισμα αλλά και τη θέληση να στηρίξουν το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού.

Κι αν οι περισσότεροι διανύουμε την περίοδο των γιορτών μαζί με όσους αγαπάμε, η σκέψη μας είναι κοντά στους ναυτικούς μας που θα είναι μακριά απ’ τους δικούς τους ανθρώπους.

Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας σ’ όλο τον κόσμο από την «Φωνή της Ελλάδας» της ΕΡΤ για να φτάσει το σήμα της σε όλους τους Έλληνες Ναυτικούς.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20.30

CHRISTMAS THEATER: Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, Λ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι, τηλ. 211 7701700

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 211 7701700, VIVA.GRCT.GR

Share: