Θαλασσάκι μου…

2022

Ο Γιώργος Νταλάρας παρουσίασε, στις 27 Δεκεμβρίου, στο Christmas Theater μια νέα παραγωγή αφιερωμένη στη θάλασσα και στους θαλασσινούς. Ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα από σπουδαίους συνθέτες, νέα τραγούδια που αγαπήθηκαν αμέσως αλλά και τραγούδια ”κειμήλια” της λαϊκής και δημοτικής μας παράδοσης, που παρέμειναν στα χρόνια αξεπέραστα. Στη συναυλία παρουσιάστηκε μια ανθολογία τραγουδιών για τη θάλασσα κι ενθουσίασε το κοινό που κατέκλυσε το χώρο.  Υπήρχαν αναφορές στην ποίηση του Νίκου Καββαδία, του ποιητή που περισσότερο από άλλους εμπνεύστηκε από τη θάλασσα και τη ζωή των ναυτικών. Οι ναυτικοί μας  άκουγαν μέσω της αναμετάδοσης της συναυλίας από τη ”Φωνή της Ελλάδας” και κάποια στιγμή στη διάρκειά της θέλησε να βγει ”στον αέρα” ένας καπετάνιος και να ευχηθεί στους καλλιτέχνες, στους θεατές αλλά και στους ακροατές του ραδιοφώνου. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η στιγμή που στην κεντρική οθόνη προβλήθηκε ένα βίντεο με φωτογραφίες του φωτογράφου Γιάννη Μπεχράκη.

Στη συναυλία συμμετείχε ο Παντελής Θαλασσινός και τραγούδησαν αλφαβητικά οι νεότεροι και ταλαντούχοι ερμηνευτές: Κώστας Αγέρης, Μαρία Αναματερού, Γιάννης Διονυσίου, Βιολέτα Ίκαρη, Ασπασία Στρατηγού, Αλέξανδρος Τζουγανάκης, η Παιδκή Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και η Ευαγγελία Κατσιγιάννη.

Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Νταλάρας

Καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Κουμπιός

Έπαιξαν οι σολίστες μουσικοί: Γιώργος Μάτσικας ( μπουζούκι), Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι- τραγούδι), Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρες), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Αποστόλης Βαγγελάκης (πνευστά), Νίκος Ρούλος (κοντραμπάσο) Στράτος Σαμιώτης (κρουστά), Δημήτρης Χριστοδουλάκης (ντραμς), Ηλίας Μαντικός (κανονάκι).

Ηχολήπτες: Αντώνης Ζαχόπουλος, Βαγγέλης Κουλούρης, Ηλίας Λάκκας

Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος

Φωτογραφίες: Γιώργος Σπανός

 

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...