”Θαλασσάκι μου…” στο Κατράκειο, στην Κύπρο και τον Σεπτέμβριο στο Θέατρο Γης

2023

Ο Γιώργος Νταλάρας παρουσίασε μια μεγάλη παραγωγή στο Κατράκειο Θέατρο (28 Ιουνίου) και στην Κύπρο (Λεμεσός  2 Ιουλίου & Λευκωσία 3 Ιουλίου) αφιερωμένη στη θάλασσα και στους θαλασσινούς. Ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα σπουδαίων δημιουργών, νέα τραγούδια που αγαπήθηκαν αμέσως αλλά και τραγούδια που χαρακτηρίστηκαν ως  ”κειμήλια” της λαϊκής και δημοτικής μας παράδοσης και παρέμειναν στη διάρκεια του χρόνου αξεπέραστα. Στις συναυλίες παρουσιάστηκε μια ανθολογία τραγουδιών για τη θάλασσα που ενθουσίασε το κοινό. Άλλωστε μετά από απαίτηση του κόσμου ο Γιώργος Νταλάρας αποφάσισε να ταξιδέψει το ”Θαλασσάκι μου…” και σε άλλα μέρη – μετά την πρώτη παρουσίασή του στο ”Christmas Theater” τον Δεκέμβριο του 2022.  Υπήρχε ειδική αναφορά στην ποίηση του Νίκου Καββαδία, του ποιητή που περισσότερο από άλλους εμπνεύστηκε από τη θάλασσα και τη ζωή των ναυτικών.

 

 * Το  ”Θαλασσάκι μου…”  θα  παρουσιαστεί  στις   10  Σεπτεμβρίου  στην  Θεσσαλονίκη, στο  ΘΕΑΤΡΟ  ΓΗΣ. Με αφορμή τη συναυλία της Θεσσαλονίκης ένα κείμενο του Γιάννη Τσολακίδη (Parallaxi Magazine), ”Γιώργος Νταλάρας. Αυτός ο ανησύχαστος άνθρωπος”

https://parallaximag.gr/agenda-parallaxi/events/giorgos-ntalaras-aytos-o-anisychastos-anthropos

 

Συμμετείχε ο Παντελής Θαλασσινός και τραγούδησαν αλφαβητικά οι νεότεροι και ταλαντούχοι ερμηνευτές: Κώστας Αγέρης, Μαρία Αναματερού, Βιολέτα Ίκαρη, Ασπασία Στρατηγού, Αλέξανδρος Τζουγανάκης, η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου (στην Κύπρο η Χορωδία της Διάστασης)  και η Ευαγγελία Κατσιγιάννη.

Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Νταλάρας

Εικαστική επιμέλεια παραγωγής: Μιχάλης Κουμπιός

Έπαιξαν οι σολίστες μουσικοί: Γιώργος Μάτσικας ( μπουζούκι), Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι- τραγούδι), Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρες),  Γιάννης Ζευγώλης (βιολί), Αποστόλης Βαγγελάκης (πνευστά), Θανάσης Σοφράς (κοντραμπάσο) Στράτος Σαμιώτης (κρουστά), Δημήτρης Χριστοδουλάκης (ντραμς), Ηλίας Μαντικός (κανονάκι).

Ηχολήπτες: Αντώνης Ζαχόπουλος, Βαγγέλης Κουλούρης

Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος

 

Φωτογραφίες: Ρίκος Γρηγορίου, Νατάσα Οικονόμου, Γιώργος Τσιρωνάς

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...