”Τα καλύτερά μας λόγια” στον δίσκο της Μυρτώς Βασιλείου

2023

«Εσύ με κάνεις και μπορώ» είναι ο τίτλος του τρίτου δίσκου της Μυρτώς Βασιλείου. Παρουσιάζει οκτώ νέα τραγούδια σε μουσική του Κώστα Τσίρκα και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και της Νάντιας Δουλαβέρα. Ένα από τα τραγούδια αυτά,  το “Τα καλύτερά μας λόγια”, η Μυρτώ το μοιράζεται  με τον Γιώργο Νταλάρα. Την παραγωγή του άλμπουμ έχουν ο Γιώργος Περρής μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη και την ενορχήστρωση υπογράφει ο Αλέξανδρος Λιβιτσάνος.

Με τα δικά τους λόγια…

Εσύ με κάνεις και μπορώ” λέμε ο ένας στον άλλον κάθε φορά που ψάχνουμε να βρούμε το λόγο που κάνουμε μουσική. Έτσι ονομάσαμε τον 3ο μας δίσκο. Για εμάς, για τους συνεργάτες και τους φίλους μας που δούλεψαν μαζί μας, για όλους εσάς που τώρα ακούτε αυτά τα τραγούδια. Ίσως και να είμαστε πολύ ρομαντικοί. Όχι μόνο γιατί επιλέγουμε τη μουσική σ’ αυτούς τους καιρούς, αλλά γιατί θέλουμε να μιλήσουμε γι’ αγάπη. Οκτώ μικρές ιστορίες, που μιλούν για την αγάπη και τις διαστάσεις που μπορεί εκείνη να πάρει. Άλλοτε πιο τρυφερή, λυτρωτική κι άλλοτε με παράπονο ή ειρωνεία. 

Μέσα από αυτές τις ιστορίες προσπαθήσαμε να ανακαλύψουμε τι μπορεί να συμβεί αν συναντηθούν διαφορετικές γενιές δημιουργών και ερμηνευτών κι αν μπλέξουμε κόσμους, φαινομενικά ξένους μεταξύ τους.  Η μουσική του Κώστα με τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και της Νάντιας Δουλαβέρα, οι φωνές του Γιώργου Νταλάρα και του Γιώργου Περρή με της Μυρτώς. Οι ενορχηστρώσεις του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου με μια electropop προσέγγιση, δεμένη με στοιχεία μεσογειακά κι ανατολίτικα και η παραγωγή του άλμπουμ  αυτού από δύο πολύ αγαπημένους μας ερμηνευτές, τον Μάριο Φραγκούλη και τον Γιώργο Περρή

Αυτός ο δίσκος είμαστε “εμείς”. Οι επιρροές μας, οι μουσικές που έχουμε ακούσει, οι καλλιτέχνες που μας έχουν εμπνεύσει, τα βιώματά μας, αλλά και όσα θέλουμε να πούμε αυτή τη στιγμή δημιουργώντας κάτι ολόδικό μας. Μοναδική μας προσδοκία, κάθε τραγούδι να βρει έναν προορισμό.

Μυρτώ – Κώστας    

Κυκλοφορεί από την Blue Ark Productions.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις λεπτομέρειες του δίσκου

 

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...