Συνεργασία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Μέγαρο Μουσικής

2004

Αρχές Ιουνίου, σε δυο συναυλίες που οργανώνονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το “Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης”, ο Γιώργος Νταλάρας συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον πιο αγαπημένο ίσως τραγουδιστή της νεότερης γενιάς, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Τα έσοδα της συναυλίας θα ενισχύσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ενώ τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί. Το πρόγραμμα (διάρκειας δύο ωρών) επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις, καθώς στηρίζεται κυρίως σε ντουέτα των δύο καλλιτεχνών.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στη σύμπραξη του Γιώργου Νταλάρα σε τραγούδια που ακούσαμε για πρώτη φορά από τον Μιχάλη Χατζηγιάννη («Δεν έχω χρόνο», «Ο,τι κι αν πω»). Όσον αφορά στο υπόλοιπο ρεπερτόριο, η επιλογή περιλαμβάνει συνθέσεις δημιουργών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, 0 Μάνος Λοΐζος, ο Δήμος Μούτσης κ.ά. Οι στιγμές χωρίς και τους δύο τραγουδιστές επί σκηνής είναι ελάχιστες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης αγαπημένα τους ή κλασικά τραγούδια ειδικά διασκευασμένα για τις δύο συναυλίες του Μεγάρου. Ένα από τα ντουέτα που θα εκπλήξουν το κοινό είναι και το τραγούδι του Sting, το ”Fragile”. Τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών έχουν επιμεληθεί οι Κώστας Γανωσέλης, Γιώργος Νταλάρας, Μιχάλης Χατζηγιάννης και Σόλων Αποστολάκης.

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...