Συναυλία – Αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο

2023

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε , την Τετάρτη 12 Ιουλίου, στο Άλσος Περιστερίου σε μια συναυλία-αφιέρωμα προς τιμήν του σπουδαίου λαϊκού μας συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου. Επί έξι δεκαετίες κοσμεί την ελληνική λαϊκή μουσική, έχοντας  γράψει μερικά από τα σπουδαιότερα και διαχρονικότερα τραγούδια, τα οποία τραγούδησαν οι σημαντικότεροι ερμηνευτές.

Εκτός όμως από τα δικά του τραγούδια, όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχε στη δισκογραφία ως μουσικός παίζοντας με το μπουζούκι του στα έργα κορυφαίων Ελλήνων συνθετών.

Ο Δήμος Περιστερίου είχε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, τίμησε τον Χρήστο Νικολόπουλο για το σύνολο της προσφοράς του στην μουσική και ο κόσμος ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα. Κατέκλυσε το Άλσος Περιστερίου και τραγούδησε τα μεγάλα τραγούδια που τον συντροφεύουν εδώ και χρόνια στις χαρές και στις λύπες του.

Στη συναυλία  τραγούδησαν ”για τον φίλο τους τον Χρήστο” ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Κώστας Μακεδόνας, η Μελίνα Ασλανίδου, η Ασπασία Στρατηγού, ο Μιχάλης Δημητριάδης. Την σκηνοθεσία και την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Συμμετείχαν επίσης η Λαϊκή Ορχήστρα του Χρήστου Νικολόπουλου (ενορχήστρωση Νίκου Στρατηγού), η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου και η Μπάντα του Στρατού Ξηράς.

 

Φωτογραφίες (1,2,3) Γιώργος Τσιρωνάς

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...