Στο ”OSLO WORLD”

2023

Ο Γιώργος Νταλάρας καλεσμένος ενός από τα κορυφαία φεστιβάλ της Ευρώπης, του   ”OSLO  WORLD”. Το φεστιβάλ παρουσιάζει και προβάλλει την παγκόσμια οπτική για τη σημερινή μουσική σκηνή. Φιλοξενεί καλλιτέχνες που αντιπροσωπεύουν την χώρα τους και αποτελούν σημαντικές προσωπικότητες της μουσικής. Κι επειδή -τα τελευταία χρόνια- προσπαθεί να αναδείξει το σημείο τομής μεταξύ της καλλιτεχνικής έκφρασης και πολιτικών συζητήσεων, διοργανώνει και αφιερώματα στο πλαίσιο του προγράμματός του. Αφιερώματα με αναφορές και συζητήσεις. Μία ημέρα πριν τη συναυλία (3 Νοεμβρίου) ο Γιώργος Νταλάρας αποδέχτηκε την πρόταση του Φεστιβάλ και απάντησε στις ερωτήσεις του Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Όσλο, κ.Θεόδωρου Ρακόπουλου. ”The Power of music” ο τίτλος και θέμα η συμβολή των μουσικών -και συγκεκριμένα του Γιώργου Νταλάρα- στη δημόσια σφαίρα, στην κοινωνία.

Την επόμενη ημέρα (4 Νοεμβρίου) η ελληνική μουσική και τα τραγούδια είχαν τον πρώτο λόγο στη   ”Sentrum Scene” του Όσλο. Ο Γιώργος Νταλάρας μαζί με την Βιολέτα Ίκαρη και την Ασπασία Στρατηγού υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και συγκίνηση τους θεατές που γέμισαν το θέατρο. Δεν ήταν μόνο οι Έλληνες αλλά και πολλοί Νορβηγοί που δεν ήθελαν να χάσουν την ευκαιρία να ακούσουν ζωντανά τα ελληνικά τραγούδια και να συμμετέχουν στην ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα των συναυλιών. Και δημιούργησαν με την παρουσία τους και το τραγούδι τους μια από τις ωραιότερες συναυλίες. Οι Έλληνες μετέφραζαν τα τραγούδια στους φίλους τους Νορβηγούς -αν και πολλοί τα ήξεραν… Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε πως η μουσική μπορεί κι ενώνει.

Οι μουσικοί: Νίκος Ζέρβας  (πιάνο), Χρήστος Ζέρβας  (κιθάρα), Βασιλης Κορακάκης  (μπουζούκι), Γιάννης Σταματογιάννης  (μπουζούκι), Ηλίας Μαντικός  (κανονάκι), Στράτος Σαμιώτης (κρουστά), Δημήτρης Χριστοδουλάκης (ντραμς), Θανάσης Σοφράς  (μπάσο), Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν), Αποστόλης Βαγγελάκης (κλαρίνο)

Τεχνικοί: Αντώνης Ζαχόπουλος, Βαγγέλης Κουλούρης, Γιάννης Μανιατάκος

Greece on Tour, Alexandros Karozas

 

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...