Στο “Αίθριο των Μουσών” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

2004

Με το ξεκίνημα του φθινοπώρου, πραγματοποιεί δύο ξεχωριστές και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, εμφανίσεις στο “Αίθριο των Μουσών” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στη μία από αυτές, συνεργάζεται με την σπουδαία Ελληνίδα λυρική τραγουδίστρια Σόνια Θεοδωρίδου. Ενώνουν τις φωνές τους σε απρόβλεπτες  Μουσικές συναντήσεις”,  τις οποίες θα πλαισιώσει η Εθνική
Συμφωνική Ορχήστρα της EPT με διευθυντή τον Ανδρέα Πυλαρινό.
Η άλλη συναυλία, με τον τίτλο “Ενθύμιον Σμύρνης…με τις φωνές του σήμερα” και με τη συνεργασία της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου και των τραγουδιστών Παναγιώτη Λάλεζα, Γιώτας Νέγκα, Σοφίας Παπάζογλου, Αρετής Κετιμέ, αποτελεί μια σύγχρονη ματιά στην μικρασιάτικη δημιουργία.

 «Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, με τον Γιώργο δέσαμε και παντρεύτηκαν οι φωνές μας. Αυτή η συνάντηση θα είναι η απόδειξη ότι στη μουσική όταν μιλάει η ψυχή, η φωνή ακολουθεί τον ίδιο δρόμο», λέει η Σόνια Θεοδωρίδου για τη συνεργασία τους.

«Δεν έχω σύνορα και όρια στη μουσική. Έχω όμως ανάγκη να επιμένω για τα πράγματα που αγάπησα στο ελληνικό τραγούδι. Οι ήχοι που επικρατούν σήμερα με συγχύζουν, με κάνουν να χάνω την επαφή μου με το τραγούδι, γι’ αυτό κι επιμένω σε αυτήν τη νέα ματιά στα παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας», αναφέρει ο Γιώργος Νταλάρας σχετικά με τις δύο συναυλίες στο Αίθριο των Μουσών. Κι ο κόσμος με την αποδοχή και τη συμμετοχή του δείχνει να συμμερίζεται τις απόψεις του.

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...