Στην Κύπρο με τα τραγούδια του Λάγιου και του Χριστοδουλίδη

2021

Τρεις συναυλίες πραγματοποιούνται στην Κύπρο (Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λάρνακα και Λευκωσία) από τις 22 έως τις 26 Ιουλίου και συγκεντρώνουν το μεγάλο ενδιαφέρον των ακροατών.

Οι δύο συναυλίες είναι αφιερωμένες στο έργο του συνθέτη Δημήτρη Λάγιου, με αφορμή τη συμπλήρωση  30 χρόνων από το θάνατό του. Τίτλος των συναυλιών ”Ο ήλιος ο ηλιάτορας και άλλα τραγούδια” τραγούδια που συνδέθηκαν με τον αγώνα του κυπριακού λαού για ελευθερία και δικαιοσύνη. Ο Γιώργος Νταλάρας, αγαπημένος φίλος κι ερμηνευτής του μεγαλύτερου μέρους του έργου του συνθέτη, ο Δώρος Δημοσθένους, η Βιολέτα Ίκαρη, η Υακίνθη Λάγιου, η Ασπασία Στρατηγού και το Φωνητικό Σύνολο της Κύπρου Διάσταση, τιμούν τη μνήμη του και υπενθυμίζουν τη σπουδαιότητα της προσφοράς του στη μουσική. Τους ερμηνευτές συνοδεύει δεκαμελής ορχήστρα με την επιμέλεια του Βάσου Αργυρίδη. Τη διεύθυνση του Φωνητικού Συνόλου έχει η Ισαβέλλα Χριστοφίδου.

Η συναυλία της  24ης  Ιουλίου έχει τον τίτλο  ”ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – Η Οδύσσεια μιας επιστροφής”.  Παρουσιάζονται τα τραγούδια του Κύπριου συνθέτη Μιχάλη  Χριστοδουλίδη κι ερμηνεύουν ο Γιώργος  Νταλάρας, ο Κύρος  Πατσαλίδης, ο Δώρος  Δημοσθένους. Συμμετέχει το Φωνητικό  Σύνολο Διάσταση.

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...