”Μένουμε όρθιοι” στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο

2021

Το καλοκαίρι του 2021 σημαδεύτηκε από καταστροφικές πυρκαγιές. Επηρεάστηκαν καταλυτικά οι περιοχές που επλήγησαν και οι κάτοικοί τους. Η Βόρεια Εύβοια ήταν μία από τις πληγείσες περιοχές. Η αλληλεγγύη και η προσφορά είναι ο δρόμος για να ανθίσει η ζωή ξανά. Οι Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού  και  Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης μιας μεγάλης συναυλίας στις 28 Σεπτεμβρίου 2021  στο  Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Τα έσοδα της συναυλίας αποφασίζεται να διατεθούν με τη μορφή υποτροφίας στα παιδιά των πυρόπληκτων οικογενειών και των δύο δήμων, που ξεκινούν τις σπουδές τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας ώστε να ανακουφιστούν με αυτόν τον τρόπο οι οικογένειές τους.

Στο κάλεσμά τους συμμετέχουν αφιλοκερδώς σημαντικοί καλλιτέχνες και δημιουργοί:

Ελευθερία  Αρβανιτάκη

Γιάννης  Ζουγανέλης

Ελεωνόρα  Ζουγανέλη

Χρήστος  Θηβαίος

Γιάννης  Κότσιρας 

Γιάννης  Κούτρας 

Αποστόλης  Μπαρμπαγιάννης (Τσολιάς)

Νατάσσα  Μποφίλιου

Γιώργος  Νταλάρας

Βασίλης  Παπακωνσταντίνου

Μίλτος  Πασχαλίδης

Άλκηστις  Πρωτοψάλτη

Πυξ  Λαξ

Μάριος  Φραγκούλης 

Γιάννης  Χαρούλης

Μιχάλης  Χατζηγιάννης

Κώστας  Χατζής

Σε ένα τρίωρο πρόγραμμα οι καλλιτέχνες και η εξαιρετική ορχήστρα μουσικών που τους συνόδευε (στις ενορχηστρώσεις ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης), ενθουσίασαν το κοινό τραγουδώντας ο καθένας, από ένα τραγούδι που περιλαμβάνεται στου καθενός το ρεπερτόριο αλλά και ένα ακόμα από την σπουδαία δισκογραφία του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη.

Το κοινό τραγούδησε μαζί με τους καλλιτέχνες συγκινημένο  και χειροκροτώντας ασταμάτητα. Την παρουσίαση της βραδιάς και τη σύνδεση ανάμεσα στα τραγούδια και στην εναλλαγή των καλλιτεχνών στη σκηνή, έκανε ο ηθοποιός Θανάσης Αλευράς, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η Μαργαρίτα Μυτιληναίου και τη σκηνοθεσία ο Άγγελος Τριανταφύλλου.

Ένα μήνα μετά την πραγματοποίηση της συναυλίας με τον τίτλο ”Μένουμε όρθιοι”, ανακοινώνεται πως συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό των 106.000 ευρώ.

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...