”Μακρύ ταξίδι” και ”Δίψασα στην πόρτα σου”

2021

Οι εκδόσεις  Μετρονόμος, τον Νοέμβριο, κυκλοφορούν το άλμπουμ  «Τα χέρια»  σε μουσική του Βαγγέλη Μαχαίρα και στίχους  του Δημήτρη Λέντζου.  Τα τραγούδια  ερμηνεύουν  με  αλφαβητική  σειρά: Παντελής  Θαλασσινός, Κώστας  Θωμαΐδης, Βιολέτα  Ίκαρη, Βασίλης  Κορακάκης, Γιάννης Κότσιρας, Παντελής Κυραμαργιός, Γιώργος Μάκρας, Μανώλης Μητσιάς, Δήμητρα Μπουλούζου,  Γιώργος Νταλάρας,  Αντώνης  & Θοδωρής  Ξηντάρης, Δέσποινα  Ραφαήλ  και  Κατερίνα  Τσιρίδου.

«Τα χέρια». η νέα μουσική εργασία του Βαγγέλη Μαχαίρα και του Δημήτρη Λέντζου με τραγούδια   ”χειροποίητα”. Οι δημιουργοί, από άποψη, θέση και ιδεολογία  προτείνουν δώδεκα σύγχρονα λαϊκά τραγούδια, απλά και λιτά, φτιαγμένα με μεράκι, που αποτελούν έναν ενιαίο κύκλο. Οι μελωδίες του Βαγγέλη Μαχαίρα εμπνευσμένες, με καταγωγή και προοπτική. Οι στίχοι του Δημήτρη Λέντζου λυρικοί και καίριοι. Ο  Γιώργος  Νταλάρας  είναι ο ερμηνευτής  του  τραγουδιού  «Μακρύ ταξίδι».  

Δείτε τις λεπτομέρειες της συμμετοχής στο δίσκο

Το τραγούδι  “Δίψασα στην πόρτα σου” του Σταύρου Κουγιουμτζή και του Μάνου Ελευθερίου σε μια νέα διασκευή από τον μουσικό Κώστα Ματσίγκο, με τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα. Το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελεί τον προάγγελο του ολοκληρωμένου άλμπουμ  του  Κώστα Ματσίγκου που θα έχει τον τίτλο  «Μια κιθάρα μια φωνή». Ο Κώστας Ματσίγκος, για χρόνια συνεργάτης του σπουδαίου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή, διασκευάζει ελληνικά και ξένα τραγούδια που αγαπά. Πρωταγωνιστής το μουσικό όργανο που τον συντροφεύει σε όλη τη μουσική του διαδρομή, η κιθάρα. «Ήταν μια υπέροχη συνεύρεση. Σ’ ευχαριστώ Γιώργο για την υπέροχη κιθαριστική παρέα που μου χάρισες και για την καταπληκτική ερμηνεία σου στο τέλος. Να είσαι πάντα καλά…», λέει ο Κώστας Ματσίγκος για τη συνεργασία με τον Γιώργο Νταλάρα.
Δείτε τις λεπτομέρειες του τραγουδιού

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...