Κυκλοφορεί ο δίσκος “Οι Μάηδες οι ήλιοι μου”

1978

Παρουσιάζει έναν προσωπικό διπλό δίσκο ο οποίος στηρίζεται σε τραγούδια πολλών συνθετών. Τίτλος του δίσκου ”Οι Μάηδες οι ήλιοι μου” και μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τραγούδια κι αρκετών νέων δημιουργών. Στο δίσκο ο Γιώργος Νταλάρας συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον συνθέτη Μιχάλη Τερζή αλλά και για πρώτη και μοναδική φορά με τον Γιάννη Σπανό. Ο Στέλιος Βαμβακάρης, γιος του Μάρκου, αναλαμβάνει να φωτίσει με τα τραγούδια του ένα κλίμα που έμοιαζε να χάνεται αλλά η απήχησή τους ήταν η απάντηση πως τίποτα δεν χάνεται αν είναι αυθεντικό. Άξιο αναφοράς είναι ότι μία ημέρα μετά την κυκλοφορία του δίσκου, η επιτροπή λογοκρισίας απαγόρευσε από τα αποκλειστικά κρατικά τότε ΜΜΕ τη μετάδοση επτά τραγουδιών του δίσκου.  Των πιο αιχμηρών κι ”ενοχλητικών” πολιτικά τραγουδιών. Οι στιχουργοί που γράφουν είναι η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος (τα περισσότερα τραγούδια του δίσκου), ο Μάνος Ελευθερίου, η Σώτια Τσώτου αλλά κοντά τους συνυπάρχουν και νεότεροι δημιουργοί που δείχνουν το ταλέντο τους.

”Οι Μάηδες οι ήλιοι μου” κυκλοφορούν με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των δέκα χρόνων του Γιώργου Νταλάρα στο τραγούδι. Πρόκειται για μία σύνθεση των ειδών της μουσικής που ερμήνευσε έως το 1978.

Το ”Κόκκινο τριαντάφυλλο” του Μίκη Θεοδωράκη, που έγραψε τον  Μάιο του 1976 για τον θάνατο του Αλέκου Παναγούλη, περιλαμβάνεται επίσης σε αυτόν τον πολυσυλλεκτικό δίσκο της ελληνικής δισκογραφίας και που οι ακροατές επιβράβευσαν με την αγάπη τους διαχρονικά.

Δείτε τις λεπτομέρειες του δίσκου

 

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...