Greece on Tour 2022

2022

 

Τον Μάιο ξεκινά η ευρωπαϊκή περιοδεία του Γιώργου Νταλάρα αρχικά σε 6 πόλεις και με αφετηρία το Βελιγράδι (17.5.2022) στο πλαίσιο του Guitar Art Festival. Μαζί δύο ταλαντούχες ερμηνεύτριες, η Βιολέτα Ίκαρη και η Ασπασία Στρατηγού. Η περιοδεία κλείνει για το 2022 στις 12 Οκτωβρίου στο Λονδίνο.

Ο Γιώργος Νταλάρας -για μια ακόμη φορά- ταξιδεύει την ελληνική μουσική στους πιο μεγάλους και ξεχωριστούς συναυλιακούς χώρους. Το μουσικό αυτό ταξίδι έρχεται δύο χρόνια μετά την πανδημία και ο κόσμος ανέμενε με μεγάλο ενδιαφέρον κι αγάπη. Αυτό φάνηκε από την ανταπόκριση και τη μεγάλη συμμετοχή των θεατών σε όλες τις πόλεις. Το πρόγραμμα αυτής της περιοδείας συμπεριλάμβανε μεγάλες επιτυχίες από την αρχή της μουσικής πορείας του Γιώργου Νταλάρα μέχρι και τα νεότερα τραγούδια.

Η υποδοχή του κόσμου θερμή και συγκινητική. Οι θεατές τραγουδούσαν, χόρευαν κι έδειχναν με κάθε τρόπο την ικανοποίησή τους για τα τραγούδια μας.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην τιμητική πρόσκληση από τους υπεύθυνους του ελληνικού δημοτικού σχολείου της Φρανκφούρτης. Τα μικρά παιδιά και οι δάσκαλοί τους χάρισαν μοναδικές στιγμές αγάπης στον Γιώργο Νταλάρα κι έδειξαν την αναγκαιότητα, για την ομογένεια, της ύπαρξης των ελληνικών σχολείων.

Η ομάδα συμπληρωνόταν από δέκα σολίστες μουσικούς που «έντυσαν» τα τραγούδια με τη δεξιοτεχνία και το μεράκι τους. Θανάσης ΣοφράςΧρήστος Ζέρβας, Νίκος Ζέρβας , Μάνος Γρυσμπολάκης, Νίκος Σαμαράς, Στράτος Σαμιώτης, Δημήτρης Χριστοδουλάκης, Ηλίας Μαντικός, Κωνσταντίνος Γεδίκης, Βασίλης Κορακάκης.

Στο σχεδιασμό του ήχου ο Αντώνης Ζαχόπουλος και ο Βαγγέλης Κουλούρης. Στους φωτισμούς ο Γιάννης Μανιατάκος.

Η παραγωγή ήταν της Greece On Tour και του Αλέξανδρου Καρόζα.

 

Οι πόλεις του πρώτου κύκλου της περιοδείας:

Βελιγράδι      (17.5.22)

Στουτγκάρδη   (21.5.22)

Μόναχο   (22.5.22)

Ντύσσελντορφ    (24.5.22)

Φρανκφούρτη   (27.5.22)

Ζυρίχη   (29.5.22)

Λονδίνο  (12.10.22)

 

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...