Γιάννης Μαρκόπουλος – 60 χρόνια μουσικής στο Ηρώδειο

2022

60 χρόνια πορείας στη μουσική και συνεχόμενης δημιουργίας συμπληρώνει ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Ο κορυφαίος μας συνθέτης, ο σημαιοφόρος του κινήματος της επιστροφής στις ρίζες, ο μουσικός που με το όραμά του έκανε τομή στα μουσικά πράγματα της δεκαετίας του ’70 κι έδωσε άλλη ταυτότητα στη σύγχρονη ελληνική μουσική, γιόρτασε αυτή τη λαμπρή επέτειο με μία μεγάλη συναυλία. Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο ακούστηκαν πολυαγαπημένα τραγούδια, ορχηστρικά μέρη και μερικές από της σημαντικότερες στιγμές της πορείας του. Επί σκηνής αγαπημένοι του ερμηνευτές  της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Γιώργος Περρής, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης και η Βάνα Μάνη.

Ο κόσμος κατέκλυσε το Ηρώδειο και τίμησε με την παρουσία του τον Γιάννη Μαρκόπουλο, ο οποίος στο τέλος σηκώθηκε κι ευχαρίστησε από καρδιάς συντελεστές και ακροατές για τη συμμετοχή τους.

Συμμετείχε  η ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία, υπό τη διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη και η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπέρι.

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή, NDPPhoto

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...