”Γένους Θηλυκού” & ”Η Μεγάλη Διαδήλωση του Ενός”

2023

Tο 2023 κλείνει με δύο συμμετοχές σε δίσκους φίλων. Στον πρώτο που τραγουδά η Ελένη Δήμου, ο Γιώργος Νταλάρας υπογράφει σε ένα τραγούδι τη μουσική (οι στίχοι του Κωνσταντίνου Γερμανού) και στο δεύτερο δίσκο τραγουδά ένα τραγούδι του Νίκου Πλατύραχου και του Δημήτρη Λέντζου.

 

”Γένους θηλυκού”: ένα μουσικό άλμπουμ, μία μουσική καμπάνια για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, προάγγελος το τραγούδι  ”Εύα” με την Ελένη Δήμου σε μουσική του Γιώργου Νταλάρα, στίχους του Κωνσταντίνου Γερμανού και σε ενορχήστρωση του Γιώργου Ντινάκου.

 

”Η μεγάλη διαδήλωση του ενός” είναι ένας κύκλος τραγουδιών ερωτικής διαμαρτυρίας, σε μορφή ενός ιδιότυπου λαϊκού μανιφέστου, που εκπορεύεται από τον εκείνον τον Έναν που υπερίπταται των εγκοσμίων και σαν σύγχρονος προφήτης διακηρύττει τον προσωπικό του συναισθηματικό κόσμο, θέλοντας ν’ αλλάξει τον κόσμο και το μέλλον.

Τα τραγούδια χαρακτηρίζονται από μία ποικιλία ενορχηστρώσεων και πειραματικών ηχοχρωμάτων, καθώς και μία εναλλαγή ρυθμών και διαθέσεων, που θυμίζουν soundtrack μιας υποθετικής ταινίας.

Μουσική: Νίκος Πλατύραχος  Στίχοι: Δημήτρης Λέντζος 

Τραγουδούν: Σταύρος Δάλκος, Βίκυ Καρατζόγλου, Παντελής Κυραμαργιός, Γιώργος Νταλάρας, Κώστας Τριανταφυλλίδης και η Ελένη Τσαλιγοπούλου 

 

Ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει στο δίσκο με το τραγούδι ”Τ’ αγάλματα του Χαλεπά”  

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...