“Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη”

2003

Tο  Σεπτέμβριο, κυκλοφορεί  ο  δίσκος  “Γιώργος Νταλάρας – Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη”, με τα δικαιώματά του να παραχωρούνται στο Δήμο Ερμούπολης για την λειτουργία και τη συντήρηση του θεάτρου “Απόλλων” στη Σύρο. Εκπληρώνεται με αυτό τον τρόπο μια υπόσχεση. Ο  Μάρκος  Βαμβακάρης  συνεχίζει να προσφέρει στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, ακόμα και μετά τον θάνατο του. Ένας διαρκής συμβολισμός που απορρέει μέσα από μια εκδήλωση αγάπης του Γιώργου Νταλάρα στη μνήμη του  Μάρκου Βαμβακάρη, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού και τιμής στον άνθρωπο που πρώτος έδωσε σάρκα και οστά, σ’ αυτό που έμελλε να γίνει το λαϊκό μας τραγούδι.

Από τη θρυλική ”Φραγκοσυριανή” ως το ”Όλοι ρεμπέτες του ντουνιά” και ”Τα δυο σου χέρια πήρανε” , ”Μαύρα μάτια, μαύρα φρύδια”, ”Τα ματόκλαδά σου λάμπουν”, ”Θα’ ρθω να σε ξυπνήσω”, ”Τα ζηλιάρικά σου μάτια”, ”Αλεξανδριανή”, ”Τα καραβοτσακίσματα”, ”Αντιλαλούν οι φυλακές”, ο Μάρκος  δεν σταμάτησε ποτέ  να τραγουδιέται και να περνάει από γενιά σε γενιά.
Στο δίσκο συμμετέχουν τα παιδιά του Μάρκου, οι συνθέτες και μουσικοί Στέλιος και Δομένικος Βαμβακάρης, καθώς και οι Θοδωρής Παπαδόπουλος και Χρυσούλα Χριστοπούλου, αυθεντικοί ερμηνευτές του ρεμπέτικου και βέβαια μια πλήρης λαϊκή ορχήστρα δώδεκα μουσικών.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το δίσκο

 

Ανακαλύψτε περισσότερα γεγονότα για τον Γιώργο Νταλάρα...