Κυκλοφορεί σε 20 χώρες ένας διπλός ψηφιακός δίσκος με μια επιλογή από τα τραγούδια που σημάδεψαν την μέχρι τότε πορεία του. Στην Αμερική, μια ανάλογη συλλογή, σε παραγωγή Miles Copland, κυκλοφορεί από το label “Mondo Melodia” της δισκογραφικής εταιρίας Ark 21.
Τον Μάρτιο παίρνει μέρος στη συναυλία υπέρ των σεισμοπαθών στο Γήπεδο Περιστερίου.
Συμμετέχει στο δίσκο “Ασεβή τροπάρια”, όπου καταγράφονται με την επιμέλεια του Κώστα Χατζηδουλή, κάποιοι χαρακτηριστικοί “ασεβείς” ύμνοι της ιστορίας του λαϊκού τραγουδιού. Μαζί με τον Στέλιο Βαμβακάρη τραγουδά δυο τραγούδια του Μάρκου αλλά και μόνος του την “Λιτανεία” του Τσιτσάνη. Παράλληλα, συμμετέχει στο δίσκο της Λένας Πλάτωνος “Η τρίτη πόρτα”, ερμηνεύοντας ένα τραγούδι μόνος του αλλά κι ένα ντουέτο με την Μαρία Φαραντούρη, που είναι η βασική ερμηνεύτρια του δίσκου. Μία ακόμη συμμετοχή στο δίσκο του Διονύση Τσακνή με τη ζωντανή ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ένα maxi single με 4 τραγούδια και τίτλο “Θα ‘ρθω να σε βρω”, αποτελεί τον προπομπό του δίσκου του “Η άσφαλτος που τρέχει”.
Προσκεκλημένος της ελληνικής κοινότητας της Αργεντινής, δίνει μια μεγάλη συναυλία στο Μπουένος Αιρες.
Τον Ιούνιο πραγματοποιεί συναυλία στη Βηθλεέμ. Συμμετέχει και η Γιώτα Δρακιά. Για πρώτη φορά εμφανίζεται Έλληνας καλλιτέχνης στην πόλη και στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Βηθλεέμ 2000” για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου των 2.000 ετών Χριστιανισμού. Τα ελληνικά τραγούδια ακούγονται στην κεντρική πλατεία Manger (όπου βρίσκεται και η περίφημη εκκλησία της Γέννησης), μπροστά σε 3.000 θεατές.
Τον Ιούλιο συμμετέχει στη συναυλία που πραγματοποιεί ο Al di Meola στο Θέατρο Λυκαβηττού.
Τον Σεπτέμβριο, στο Ηρώδειο, συνεργάζεται για πρώτη φορά με την BBC Concert Orchestra, μια από τις κορυφαίες βρετανικές κλασσικές ορχήστρες. Στην συναυλία συμμετέχει και η Joan Faulkner. Τον Οκτώβριο, η συνύπαρξη τους θα μεταφερθεί και στο “Royal Festival Hall” του Λονδίνου.
Τον Νοέμβριο, μαζί με την Μαργαρίτα Ζορμπαλά, πραγματοποιεί στην Κύπρο τέσσερις συναυλίες με την συνεργασία της Προεδρικής Συμφωνικής Ορχήστρας του Κρεμλίνου. Η συνεργασία θα μεταφερθεί και στην αίθουσα του Παλατιού του Κρεμλίνου.
Στα τέλη της χρονιάς, κυκλοφορεί σε δίσκο το αποτέλεσμα της τελευταίας – όπως αποδείχτηκε – συνεργασίας του με τον Σταύρο Κουγιουμτζή. Είναι τρία τραγούδια που λέει στον δίσκο “Έβρεχε ο κόσμος”, με τον οποίο ο Κουγιουμτζής επανεμφανίζεται στην δισκογραφία μετά από 7 ολόκληρα χρόνια, έχοντας για βασική του ερμηνεύτρια την κόρη του Μαρία.
Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, επιστρέφει για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, για εμφανίσεις σε χώρο της Πλάκας. Σηματοδοτώντας μια νέα περίοδο για τον ιστορικό χώρο του Ζυγού, ξεκινά εκεί εμφανίσεις μαζί με τον Πάνο Κατσιμίχα και τον Μπάμπη Στόκα.
Από τις 14 μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, πραγματοποιεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τις πέντε πρώτες παραστάσεις του αφιερώματος στον Βασίλη Τσιτσάνη, που έχει τον τίτλο “Ό,τι κι αν πω δεν σε ξεχνώ”. Είναι μια μουσική παράσταση, στηριγμένη στα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του κορυφαίου δημιουργού. Ο ίδιος ο Γιώργος Νταλάρας έχει διαλέξει κι έχει επιμεληθεί το μουσικό υλικό – με κορυφαία στιγμή την συνύπαρξη 10 μπουζουκιών στη σκηνή – ο Σταμάτης Φασουλής έχει αναλάβει την σκηνοθεσία, ο Γιώργος Πάτσας τα σκηνικά, ο Κωνσταντίνος Ρήγος τις χορογραφίες και ο Φίλιππος Κουτσαφτής τους φωτισμούς. Στις ερμηνείες συμμετέχουν η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Γιώτα Δρακιά και ο πρωτοψάλτης Γρηγόρης Νταραβάνογλου. Τα εισιτήρια των πέντε παραστάσεων εξαντλήθηκαν μέσα στις τρεις πρώτες ώρες(!!!). Το πρόγραμμα της παράστασης περιλαμβάνει μια ξεχωριστή έκδοση με ανέκδοτες ηχογραφήσεις που είχαν πραγματοποιήσει μαζί ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Γιώργος…περισσότερα
Με τον Πάνο Κατσιμίχα και τον Μπάμπη Στόκα, θα μεταφέρουν τη συνεργασία τους από το “Ζυγό” της Πλάκας στο “Φιξ” της Θεσσαλονίκης (τον Μάρτιο) αλλά και σε μεγάλα θέατρα οκτώ ευρωπαϊκών πόλεων (τον Μάιο).
Τον Μάρτιο, κυκλοφορεί ο διπλός δίσκος “Η άσφαλτος που τρέχει”. Είναι το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα πεντάχρονης αναζήτησής για καινούργια τραγούδια. Περιλαμβάνει τραγούδια με μουσικές του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του Μιχάλη Χριστοδουλίδη, του Νίκου Τάτση, του Στάμου Σέμση, του Νίκου Ζούδιαρη, του Μανώλη Φάμελλου, του Τάκη Μπουρμά, του Ηλία Λιούγκου αλλά και κάποιες μεταφορές χαρακτηριστικών ξένων τραγουδιών.Ξεχωριστή στιγμή στο δίσκο η συνύπαρξη του Γιώργου Νταλάρα με τον Sting, στην ερμηνεία του τραγουδιού “Mad about you” που - σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου- γίνεται “Τρελός για σένα”.
Τον Ιούνιο, μαζί με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Jacelyn B. Smith και την ρώσικη ορχήστρα “Ossipov”, συμμετέχει στη συναυλία που οργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στους Δελφούς, προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη.
Το καλοκαίρι, βρίσκεται σε συναυλίες στην Ελλάδα μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο και τη Μαρία Ιακώβου.
Στις 11 Ιουλίου του 2001 συμμετέχει σε συναυλία του Sting στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ο Sting μοιράζεται τη σκηνή με τον Γιώργο Νταλάρα για να πούνε μαζί ντουέτο το ”Mad about you”. Ο Γιώργος Νταλάρας είχε συμπράξει με τον...
Τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο, συνυπάρχει με την Emma Shapplin σε δύο συναυλίες που αποτελούν τις κορυφαίες εκδηλώσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή της. Στόχος των συναυλιών...
Συμμετοχή στο δίσκο του Λουκιανού Κηλαηδόνη “Φανταρίστικα”.
Μέσα Ιανουαρίου εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Με τη συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης – με την οποία συνεργάζεται επίσης για πρώτη φορά – ερμηνεύει τα έργα του Αριέλ Ραμίρεζ “Misa Criolla” και “Navidad Nuestra”, τραγούδια της Μεσογείου και τραγούδια σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Τα έσοδα διατίθενται για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του συλλόγου φίλων καρκινοπαθών παιδιών “Η στοργή”.
Με δική του πρωτοβουλία, οργανώνεται στις 11 Μαρτίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Νέου Φαλήρου, μια μοναδική συναυλία όπου “Οι Έλληνες τραγουδιστές τιμούν τον Γρηγόρη Μπιθικώτση”. Σ’ αυτήν, 16 τραγουδιστές των νεώτερων γενεών, ερμηνεύουν τραγούδια που έχει πει σε πρώτη εκτέλεση, ο κορυφαίος Έλληνας τραγουδιστής της γενιάς του, ενώ τον τιμά η Πολιτεία – μέσω του Υπουργού Πολιτισμού – και βασικοί του συνεργάτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Σ’ αυτή τη συναυλία, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης πραγματοποιεί ουσιαστικά την τελευταία δημόσια εμφάνισή του, τραγουδώντας και χορεύοντας “Του Βοτανικού ο μάγκας”.
Τέλη Μαρτίου, επανέρχεται στη σκηνή του Ζυγού, στην Πλάκα, μ’ ένα καινούργιο πρόγραμμα στο οποίο συνδυάζονται οι τελευταίες δισκογραφικές του επιλογές – τα τραγούδια του δίσκου “Η άσφαλτος που τρέχει” – με ένα από τα πιο καθαρόαιμα λαϊκά προγράμματα της πορείας του. Σ’ αυτό συμμετέχουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Μελίνα Ασλανίδου, η Αννα Μπουρμά και -σε πρώτη εμφάνιση, κατόπιν δικής του επιλογής - μια 12χρονη μαθήτρια του Αριστείδη Μόσχου, που κερδίζει τις εντυπώσεις παίζοντας σαντούρι και τραγουδώντας δημοτικά τραγούδια. Η Αρετή Κετιμέ. Το πρόγραμμα, μετά τις παραστάσεις του Ζυγού θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κύπρο, το Ναύπλιο αλλά και στη Βουδαπέστη και το Βερολίνο.
Τον Απρίλιο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανεβαίνει η λυρική κωμωδία του Μίκη Θεοδωράκη “Λυσιστράτη”, βασισμένη στο έργο του Αριστοφάνη. Ο Γιώργος Νταλάρας έχει το ρόλο του ποιητή και σχολιαστή των γεγονότων και μετέχει πρώτη φορά σε όπερα. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Μιχαηλίδης και την επιμέλεια της μουσικής διεύθυνσης έχουν ο Νίκος Τσούχλος και ο Βασίλης Χριστόπουλος.
Στις αρχές του καλοκαιριού, κυκλοφορεί ο διπλός δίσκος “Από καρδιάς”, με τη ζωντανή ηχογράφηση των εμφανίσεων στο Ζυγό.
Σχεδόν παράλληλα, θα εκδοθούν σε δίσκο και τα τραγούδια του Νίκου Αντύπα σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, που ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά το τραγούδι “Κάτω απ’ την Ακρόπολη”.
Τέλη Σεπτεμβρίου, στο ιστορικό θέατρο “Απόλλων” της Ερμούπολης, στη Σύρο, οργανώνει ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη, με τη συμμετοχή των γιων του Μάρκου Στέλιου και Δομένικου, του Θόδωρου Παπαδόπουλου και της Χρυσούλας Χριστοπούλου. Θα ακολουθήσει μια ακόμα συναυλία, στην Δραπετσώνα του Πειραιά, φόρος τιμής στην “άλλη” πατρίδα του Μάρκου.
Το Νοέμβριο κυκλοφορεί το αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση, η ζωντανή ηχογράφηση από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τίτλος του δίσκου “Για τον Γρηγόρη”.
Τον Νοέμβριο, μετά από πρόσκληση του διάσημου Πολωνού τραγουδιστή Grzegorz Turnau, ηχογραφεί μαζί του ένα ντουέτο με τίτλο “Λουλούδι”, που συμπεριλήφθηκε στον δίσκο εκείνου στη χώρα του, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.
Από τις 19 μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, σε πέντε συναυλίες στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, συναντά ξανά μετά από τρεις δεκαετίες, την Μαρινέλλα, την τραγουδίστρια που τον στήριξε περισσότερο στο ξεκίνημά του στην ζωντανή παρουσίαση των τραγουδιών. Μ’ ένα πρόγραμμα εστιασμένο στην συνύπαρξη των δύο φωνών, τραγουδούν “μαζί” μια σειρά χαρακτηριστικών κομματιών από την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Τσιτσάνης, Μητσάκης, Ζαμπέτας, Καλδάρας, Καζαντζίδης κ.α.) αλλά και από την πολύχρονη προσωπική τους διαδρομή. Η απήχηση της συνεργασίας θα είναι τέτοια που θα επιβάλλει τη συνέχισή της.
Τον Δεκέμβριο, με την συμμετοχή της Αγγλίδας υψίφωνου Deborah Myers και της Κρατικής Ορχήστρας Δωματίου Κύπρου, πραγματοποιεί σειρά συναυλιών με στόχο την προβολή του Κυπριακού πολιτισμού στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εν όψει της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αφετηρία το Λονδίνο και την Κοπεγχάγη, θα καταλήξει τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Παρίσι (“Olympia”) και στην Κύπρο.
Τα Χριστούγεννα, ξεκινά μια τρίτη περίοδος εμφανίσεών του στο Ζυγό, στην Πλάκα. Αυτή τη φορά το πρόγραμμα συνδυάζει με ξεχωριστό τρόπο τα λάτιν, το φλαμέγκο και τα ρεμπέτικα. Συμμετέχουν: Μελίνα Ασλανίδου, Compania Flamenca Rona al Alba και ο Στέλιος Βαμβακάρης.
Το Φεβρουάριο η συνεργασία με τη Μαρινέλλα επαναλαμβάνεται για πέντε ακόμα παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και για δύο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Με την Μαρινέλλα θα ταξιδέψουν τους επόμενους μήνες σε Αμερική, Καναδά και Κύπρο. Το καλοκαίρι θα βρεθούν στα μεγαλύτερα υπαίθρια θέατρα της Αττικής και -ξανά- στη Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο στο “Palladium” του Λονδίνου. Η συνεργασία θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο της επόμενης χρονιάς, μ’ ένα ταξίδι για εμφανίσεις στην Αυστραλία.
Για τους σκοπούς της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, κυκλοφορεί ένα CD single με τον Γιώργο Νταλάρα και την Emma Shapplin, όπου τραγουδούν σε ζωντανή ηχογράφηση από το Ηρώδειο, το “Spente le stelle”. Δείτε λεπτομέρειες του cd single
Τον Μάρτιο, κυκλοφορεί ο δίσκος με την ζωντανή ηχογράφηση του κοινού ρεσιτάλ με την Μαρινέλλα από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ”Μαρινέλλα – Γιώργος Νταλάρας Μαζί”. Ντουέτα τα περισσότερα από τα τραγούδια, νέες ενορχηστρώσεις και μια συνεργασία από τις πιο επιτυχημένες...
Στις 20 Μαΐου, συμμετέχει στην παρουσίαση της παράστασης του Κώστα Γαβρά “Όλα γύρω είναι φως” στην Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης. Η παράσταση πραγματοποιείται. με την συνεργασία της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και του American Ballet Theater. Ο Αλέκος Φασιανός έχει την επιμέλεια των εικαστικών αναπαραστάσεων και συμμετέχουν επίσης η Λυδία Κονιόρδου, η σοπράνο Έλενα Κελεσίδου και το Ποντιακό Συγκρότημα “Αργοναύτες Κομνηνοί”.
Τον Ιούνιο, με τη συνεργασία της Γλυκερίας, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ηρώδειο ένα “Αφιέρωμα στην Μικρά Ασία”. Με τη συνοδεία της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου, της Παιδικής Χορωδίας του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου και την συμμετοχή της Αρετής Κετιμέ, ξανατραγουδά μετά από 31 χρόνια τα τραγούδια του κύκλου “Μικρά Ασία” του Απόστολου Καλδάρα και του Πυθαγόρα, παραδοσιακά Μικρασιάτικα τραγούδια αλλά και τραγούδια με ανάλογες αναφορές από τα νεώτερα χρόνια. Η μαγνητοσκόπηση της παράστασης θα κυκλοφορήσει αργότερα σε DVD – είναι η πρώτη φορά που μια μουσική του παράσταση κυκλοφορεί αποκλειστικά σε τέτοια μορφή.
Μέσα στο καλοκαίρι - εγκαινιάζοντας συμβολικά μ’ αυτό, την νέα χρήση της ετικέτας “Parlophone” με την οποία θα συνδεθεί για τα 4 επόμενα χρόνια- κυκλοφορεί σε δική του παραγωγή ένα maxi single με τέσσερα παραδοσιακά τραγούδια παιγμένα και τραγουδισμένα από την 14χρονη Αρετή Κετιμέ (Τίτλος : “Το τραγούδι της Αρετής”).
Τον Αύγουστο, συμμετοχή στις συναυλίες για τον Μίκη Θεοδωράκη στη Δημητσάνα, στα Εξαμίλια και στη Μακρόνησο.
Tο Σεπτέμβριο, κυκλοφορεί ο δίσκος “Γιώργος Νταλάρας – Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη”, με τα δικαιώματά του να παραχωρούνται στο Δήμο Ερμούπολης για την λειτουργία και τη συντήρηση του θεάτρου “Απόλλων”.
Στο τέλος της χρονιάς, θα κυκλοφορήσει σε δική του παραγωγή, και ο πρώτος δίσκος της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου. Λέγεται “Smyrne” και σ’ αυτόν η ορχήστρα παίζει παραδοσιακά Σμυρναίικα τραγούδια που ερμηνεύουν μια σειρά από σπουδαίοι τραγουδιστές με ιδιαίτερη ενασχόληση με το είδος – ανάμεσά τους και ο ίδιος.
Τον Ιανουάριο, επαναλαμβάνονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οι μουσικές παραστάσεις οι αφιερωμένες στον Βασίλη Τσιτσάνη. Τίτλος των παραστάσεων “Ό,τι κι αν πω δεν σε ξεχνώ”. Το ίδιο αφιέρωμα θα μεταφερθεί τον Οκτώβριο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Κυκλοφορεί το αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τον τίτλο “Ό,τι κι αν πω δεν σε ξεχνώ”.
Τον Μάρτιο, κυκλοφορεί ο δίσκος “Ανεμόπτερο” με τον οποίο επανεμφανίζεται ως συνθέτης μετά από μεγάλο διάστημα αποχής ο Στέφανος Κορκολής. Ο Γιώργος Νταλάρας συμμετέχει τραγουδώντας ένα τραγούδι σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου αλλά κι ένα ντουέτο με την σπουδαία Πορτογαλέζα τραγουδίστρια Ντούλτσε Πόντες.
Αρχές Ιουνίου, σε δυο συναυλίες που οργανώνονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το “Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης”, συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον πιο αγαπημένο ίσως τραγουδιστή της νεότερης γενιάς, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.
Τον Ιούλιο, συναυλίες στην Κύπρο με την Εστουδιαντίνα, τη Γλυκερία, τον Παναγιώτη Λάλεζα και την Αρετή Κετιμέ. Τίτλος των συναυλιών “Αναμνήσεις από τη Μικρά Ασία”.
Τον Αύγουστο, στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ, πραγματοποιεί στο Ηρώδειο, δυο συναυλίες με τίτλο “30ος – 40ος παράλληλος – Μουσικό Ταξίδι στη Μεσόγειο” με χαρακτηριστικά τραγούδια όλων των Μεσογειακών χωρών (από τα ρεμπέτικα μέχρι τα φάντος κι από τα φλαμένκο μέχρι τα ναπολιτάνικα). Σ’ αυτές συμμετέχουν η διάσημη ερμηνεύτρια από την Πορτογαλλία Ντούλτσε Πόντες με την συνοδεία του Στέφανου Κορκολή στο πιάνο, ο Εντυ Νάπολι από τους σπουδαίους ερμηνευτές του Ναπολιτάνικου τραγουδιού, η Μίρα Ανουάρ Αουάντ από το Ισραήλ, ο Χαλήλ και ο Μεχμέτ Μουσταφά και άλλοι καλλιτέχνες – εκπρόσωποι τοπικών μεσογειακών παραδόσεων.
Συμμετέχει στην Τελετή Εγκαινίων της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, αλλά και στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (29.8.2004).
Με το ξεκίνημα του φθινοπώρου, πραγματοποιεί δύο ξεχωριστές και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, εμφανίσεις στο “Αίθριο των Μουσών” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στη μία από αυτές, συνεργάζεται με την σπουδαία Ελληνίδα λυρική τραγουδίστρια Σόνια Θεοδωρίδου. Ενώνουν τις φωνές τους σε...
Συμμετέχει στο δίσκο “Bordel” του κιθαριστικού ντουέτου “Στέλιος και Βασίλης”, τραγουδώντας ένα παραδοσιακό τραγούδι των Εβραίων της Ισπανίας και στο δίσκο “Μόνο να μου γελάς” με το τραγούδι “Τα τραγούδια μου”. Συμμετοχή και στο δίσκο με τη ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας των Πυξ Λαξ στον Λυκαβηττό.
Στις 15 Νοεμβρίου, οργανώνεται στο θέατρο “ΡΕΞ”, στα πλαίσια της 5ης Διεθνούς Συνάντησης Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου, συναυλία με τίτλο “Η φωνή της ιστορίας”. Σ’ αυτήν, ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει για πρώτη φορά ποιήματα της Ελένης Αρβελέρ, μελοποιημένα από τον συνθέτη Νίκο Πλάτανο. Συμμετέχουν η Αρετή Κετιμέ και η χορωδία των εκπαιδευτηρίων Γιάννη Τσιαμούλη. Το 2006 θα κυκλοφορήσει από το περιοδικό “Αρχαιολογία και Τέχνες” – με τη συνεργασία του οποίο οργανώθηκε η εκδήλωση – DVD με τίτλο “Η Απόκρυφη Ιστορία”, στο οποίο καταγράφονται τρία αποσπάσματα από την εν λόγω διοργάνωση.