Προτάσεις για Ακρόαση

Επιλέγει ο Γιώργος Νταλάρας

Ο Γιώργος Νταλάρας προτείνει (κάθε μήνα) τραγούδια που αγαπάει. Φανερά και κρυμμένα.

Η πρόταση για τον Ιανουάριο

Τρένο Παλιό

Ο δίσκος "Έρωτας ή τίποτα" κυκλοφόρησε το 2018. Πρόκειται για την πραγματοποίηση της υπόσχεσης για συνεργασία που δώσανε ο Γιώργος Καζαντζής με τον Γιώργο Νταλάρα, την ημέρα του αποχαιρετισμού του κοινού τους φίλου Σταύρου Κουγιουμτζή. Ξεχώρισαν αρκετά τραγούδια από το δίσκο με πιο γνωστό το "Στα μισά του έρωτα βγαίνει ο δολοφόνος". Ένα τραγούδι πολύ ιδιαίτερο -μουσικά και στιχουργικά- που αξίζει να ακουστεί και να "φωτιστεί" περισσότερο είναι το "Τρένο παλιό" σε στίχους της Ναντίνας Κυριαζή.

Οι προτάσεις του προηγούμενου έτους

Ίσκιοι βουβοί

Πρόκειται για το ποίημα του Μανώλη Αναγνωστάκη που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Ηχογραφήθηκε ζωντανά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Μάρτιο του 2014 και κυκλοφόρησε σε δίσκο τον επόμενο χρόνο με τον τίτλο "Μίκης Θεοδωράκης - Κράτησα τη ζωή μου". Συμπεριλήφθηκε πρώτη φορά το 1998 στη συλλογή τραγουδιών "Άσματα", με ερμηνεύτρια τη Μαρία Φαραντούρη.

Το Δίχτυ

Μέχρι το 2007 το τραγούδι αυτό δεν είχε κυκλοφορήσει σε δίσκο. Πρόκειται για ανέκδοτη ηχογράφηση στο στούντιο το 1974, όπου προετοιμαζόταν ένας κύκλος τραγουδιών με μελοποιημένη ποίηση του Ναζίμ Χικμέτ (ελληνική απόδοση του Γιάννη Ρίτσου) από τον Μάνο Λοίζο. Το Δίχτυ περιλαμβάνεται στην ενότητα του Χικμέτ "Επιστολές και Ποιήματα". Αυτό το τραγούδι καθώς και το τραγούδι "Ταξιδεύοντας" δεν κυκλοφόρησαν τελικά -όπως αρχικά σχεδιαζόταν- παρά μόνο στη συλλογή τραγουδιών "Αχ χελιδόνι μου - Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά Μάνο Λοίζο", το 2007.

Seni Sevioroum

στίχοι: Δημήτρης Βενιζέλος, μουσική: Δημήτρης Λέκκας

Στη χώρα των αθώων

στίχοι: Μάνος Ελευθερίου, μουσική: Μίλτος Πασχαλίδης

Θα μιλήσουν άλλοι

στίχοι: Οδυσσέας Ιωάννου, μουσική: Μίλτος Πασχαλίδης

Κρυφή Αφή

στίχοι: Δημήτρης Λέντζος, μουσική: Μιχάλης Τερζής